utrecht-svl-jens-van-doorn-utrecht

SVL uit Langbroek lijkt de ideale plek om als regionaal talent verder te ontwikkelen. Jens van Doorn (ex-CDW) maakte vorig seizoen de overstap naar de eersteklasser, Bart Bruijne ruilde zijn oude en vertrouwde omgeving bij HDS in voor een verblijf op het sportpark aan de Alexanderdreef.

Als er al sprake was van een aanpassingsperiode voor de twee dan was dat zeker niet van toepassing voor de wijze waarop de jongelingen werden opgevangen bij de club. Afzonderlijk van elkaar geven zij aan dat het van een hartelijke ontvangst niet heeft ontbroken bij SVL. “De vrijwilligers hier staan altijd voor je klaar”, zegt Van Doorn (21). “Dat is écht uniek. Er ontbreekt ons aan werkelijk niks.”

“Ik heb soms het idee dat er meer vrijwilligers zijn dan voetballers”, geeft ook Bruijne (nét 21) hoog op van zijn club. “De mensen zijn altijd in de weer. SVL is nog echt een dorpsclub. Hier doen ze dingen samen. Schouders eronder en hup.”

Die instelling hebben Bruijne en Van Doorn ook gevonden in het veld. BIJ SVL gebruiken ze de S van sportclub regelmatig voor saamhorigheid en de L van Langbroek voor loyaliteit. “Mooi hé,” zegt Bruijne, die bezig is aan zijn tweede seizoen in het blauw en wit. Bij HDS in zijn woonplaats Leersum had hij twee seizoenen in het eerste elftal erop zitten. Hij wilde echter meer dan de vierde klasse. “Ik was wel een beetje uitgeleerd. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb alleen gekeken naar het sportieve element.” Om dat laatste te onderstrepen geeft hij aan dat hij ‘gewoon’ contributie betaalt. Bij SVL konden ze hem goed gebruiken op de linksbackplaats. Dat was wel even wennen. “Ik ben een omgebouwde”, geeft hij aan met een lach. “Trainer Ad van den Berg is vanaf het begin heel duidelijk geweest over mijn kansen. Voor een basisplaats was de linksbackplaats mijn enige optie.” Dus moest hij in de ‘schoolbanken’. “Leren en goed opletten.”

“Ik had het geluk dat Bart Hofman, die in het centrum van de verdediging, linksbackervaring had. Hij heeft mij veel geleerd. Het lastige om op deze plaats te spelen is de balans. Wanneer ga je en wanneer blijf je? Dat moet je goed afstemmen.” Van Doorn werd afgelopen seizoen kampioen met CDW. Dat verleidde hem niet om toch in Wijk van Duurstede te blijven. “Vergeleken met tweede klasse is de eerste klasse net wat aantrekkelijker”, zegt de docent lichamelijke opvoeding. “Ik ben vooral benieuwd waar mijn plafond ligt.” Dat er niveauverschil tussen derde en eerste klasse heeft hij uiteraard gemerkt. “Het gaat allemaal een stuk sneller.” Bij CDW was hij de man waarom het draaide. “Ik speelde regelmatig op tien, maar daar ben ik hier nog niet aan toe.”

“Als rechtsbuiten voel ik mij prima. Ik kan mijn acties maken en anderen in stelling brengen. Ik ben altijd doelgericht, maar heb pas drie doelpunten gemaakt. Ik moet naar de tien toe.” Ook met de teamprestaties mag het allemaal wat beter, vinden Van Doorn en Bruijne. “We hebben af en toe best pech gehad”, meent Bruijne. “Ons doel blijft de top5.” Van Doorn: “Dat is een reële doelstelling.”

Meer informatie over SVL? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel van SVL.