Tim Bakker begon zijn voetbalcarrière niet als keeper maar als spits. Bakker moest noodgedwongen keepen tijdens een wedstrijd en is niet meer onder de lat weg te krijgen. Vanaf zijn 17de speelde hij bij VV Maarssen 1. Op zijn 27ste maakte hij de overstap naar UCS EDO.
HappyPoint_desinfectie

De 29- jarige vertelt ons over zijn carrière. “Op mijn vijfde ben ik begonnen met voetballen bij VV Maarssen als spits”. Toen Bakker zeven jaar oud was, was de vaste keeper ziek. “Uit nood ben ik die wedstrijd gaan keepen en dat ging wel redelijk”. Na de wedstrijd was er met de trainer afgesproken dat hij het seizoen als doelman zou gaan afmaken. “Na het halve seizoen mocht ik een keer meedoen bij Ajax maar het was jammer genoeg eenmalig”. Sinds de kans bij Ajax was hij niet meer onder de lat weg te krijgen. “Heel mijn jeugd heb ik bij VV Maarssen gespeeld en mocht ik op mijn zeventiende mijn eerste minuten bij de hoofdmacht maken.” Bakker heeft negen jaar in het eerste gespeeld en maakte daarna de overstap naar EDO.

De ervaren keeper vertelt over waar hij in uitblinkt. “Ik ben een goed meevoetballende doelman en ben ook zeer sterk in het coachen”. De 1 op 1 beheerst Bakker ook aardig. Ondanks zijn kwaliteiten blijft Bakker kritisch op zichzelf. “Op de hoge voorzetten moet ik mezelf verbeteren. Dit is altijd al minder geweest”.
Met de stelling “keepers zijn gek” is Bakker het eens. “Keepers kunnen het vaak alleen maar fout doen en krijgen veel kritiek. Je moet dus je mannetje staan tussen de palen’’. Bang zijn in de duels is ook geen enkele optie.

Het huidige voetbalseizoen beschrijft Bakker als een rampseizoen. “Dit seizoen hebben we amper gevoetbald. We hebben alleen een goede bekerronde gedraaid”. In de competitie had het elftal maar vier punten uit drie wedstrijden. “Dit moet natuurlijk beter. Het doel is om voor de promotie te gaan naar de eerste klasse”.
In de toekomst hoopt Bakker nog een aantal seizoen in het tweede elftal te mogen blijven keepen van de gezellige club. “Als mijn tijd in het elftal over is, ga ik in een lager- of veteranen elftal keepen. Ik zie mezelf niet meer weggaan bij deze mooie club”.

Voor meer artikelen over UCS EDO. Klik hier.
Wilt u meer informatie over UCS EDO? Klik hier.