De bezoekers van VV Schalkwijk verbazen zich wekelijks over de prachtige tribune van hun dorpsclub. Vaak wordt de vraag gesteld hoe dit tot stand is gekomen. Om dat te achterhalen, hebben we contact gezocht met de ontwerper en uitvoerder van de nieuwe tribune: Daan de Bruin. De bescheiden speler van VV Schalkwijk 3, wil de eer liever bij de vrijwilligers en Tribunecommissie leggen.

Voetbalcarrière
Ik zit in het derde elftal van VV Schalkwijk en wij zijn vooral uitblinkers in de derde helft. Het enthousiasme is er een beetje af, maar ik vind een potje voetbal altijd nog wel leuk.” De 27 jarige de Bruin is vanaf jongs af aan al betrokken bij de club, dus wilde hij zich ook inzetten voor dorpsclub VV Schalkwijk, waar hij het erg naar zijn zin heeft. ‘’Een biertje drinken en een potje voetballen bevalt me goed.”

De tribune
Daan hoorde over het idee voor een nieuwe tribune, die nog meer supporters op de been zou moeten brengen voor VV Schalkwijk. Toen hij de eerste ontwerpen van een omgebouwde zeecontainer tot tribune zag, wist hij het meteen; ‘’Wat een tof idee! Dit zou ik ook kunnen maken of misschien zelfs wel beter.” Zijn vader heeft een loonwerkersbedrijf en had nog een plekje over in de werkplaats om de tribune te realiseren.

Ik heb vervolgens de Tribunecommissie benaderd en mijn idee uitgewerkt in een 3d tekening. Hierdoor kon ik de tribunecommissie overtuigen en kreeg ik groen licht, de bouw kon beginnen. Begin juni 2018 ben ik gestart met het project wat op 4 november 2018, met de officiële opening, is afgerond. De Tribunecommissie heeft voor de verkoop van stoeltjes gezorgd, wat de tribune heeft kunnen financieren. Ik wil graag iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen hier hartelijk voor bedanken!”

“Uiteindelijk is het een zeer geslaagd project geworden, waar de club trots op kan zijn. Het heeft mij zeker wat uren gekost, maar mocht de club nog een tribune willen, zal ik er zo weer een maken!’’

De club
Volgens de Bruin is VV Schalkwijk een echte dorpsclub waar iedereen elkaar kent. “De jongens waarmee ik ben opgegroeid voetballen er nog steeds. Niet iedereen kan het niveau van het eerste elftal aan, maar veel van hen zijn nog steeds actief op zaterdag of zondag. Alle spelers leveren op hun manier een bijdrage, door bijvoorbeeld bardienst te draaien of klusjes dagen te organiseren. Voor ons is dat heel normaal. De club wordt volledig gerund door vrijwilligers, dat is toch fantastisch!” vervolgde hij.

De positieve reacties over de tribune vliegen VV Schalkwijk om de oren. Bij de opening was de tribune helemaal ingepakt, zodat hij nog niet te zien was. Het doorknippen van het lint en het vallen van het doek, gaf het bij alle aanwezige een zogenoemd “WOW effect”. “Het was een mooi moment!”, laat Daan weten.

Total
57
Shares