Kozakken Boys ten onder bij Spakenburg

Spakenburg neemt het komende zaterdag in eigen huis op tegen Kozakken Boys. Dat betekent respectievelijk de nummer zeven tegen de nummer twaalf. Spakenburg zal strijden om de aansluiting met de top de behouden, waar Kozakken Boys in het ‘linker rijtje’ wil komen.

Geschiedenis

50 keer namen de twee clubs het eerder al tegen elkaar op. Daarbij heeft Spakenburg het lichte overwicht met twintig overwinningen, terwijl Kozakken Boys er veertien heeft gewonnen. Dat betekent dat er veertien keer gelijkgespeeld is.

De laatste ontmoetingen tussen de clubs waren in het seizoen 2016-2017. Toen was het tot tweemaal toe Kozakken Boys die won. De wedstrijd in Spakenburg werd 1-2 en de wedstrijd in Werkendam 4-3.

Spakenburg

De thuisploeg steekt in een redelijke vorm. Vorig weekend heeft het 1-1 gelijkgespeeld tegen directe concurrent Rijnsburgse Boys. De twee wedstrijden daarvoor hebben ze gewonnen van Jong Vitesse en SV Scheveningen.

De ploeg heeft uit twaalf wedstrijden 20 punten bij elkaar gespeeld en staan in punten zelfs gelijk met nummer vijf HFC. De Blauwen hebben een doelsaldo van plus één.

Kozakken Boys

De bezoekers kennen vooralsnog een wisselvallig seizoen. Mooie overwinningen worden opgevolgd door pijnlijke nederlagen. Zo heeft het vorige week nog overtuigend weten te winnen met 0-4 op bezoek bij BVV Barendrecht. Dit terwijl Kozakken Boys de weken ervoor met 3-0 verloor van Ijsselmeervogels en gelijkspeelde tegen Jong Sparta.

Uit twaalf wedstrijden hebben De Boys veertien punten verzameld. Ze hebben een doelsaldo van twee goals in het negatief.

 De wedstrijd wordt zaterdag om 15:00 gespeeld op het Sportpark De Westmaat.

 

Geef een antwoord