Feyenoord

Vandaag in de talenten van de toekomst spraken we met de talentvolle spits July Schneijderberg van Feyenoord.

Voor July begon het balletje te rollen op de velden van VV Klundert. “Ik heb elf jaar tussen de jongens gespeeld bij Klundert. Bij de jongens heb ik echt stappen gemaakt op fysiek gebiedt, maar op snelheid speelde ik ze weg. Ik mocht ook uitkomen voor het regioteam van de KNVB en ben zo uiteindelijk bij Feyenoord terechtgekomen.”

Bij Feyenoord speelt de snelle behendige spits al twee seizoenen en heeft het erg naar haar zin bij de Rotterdamse club. “Ik ben actief geweest bij het regioteam van de KNVB en wist wel een beetje waar ik aan begon, maar ik moest wel even wennen aan de professionaliteit. Feyenoord is op dit moment hard bezig met het ontwikkelen van het vrouwenvoetbal en dat zien wij als jeugdspeelster ook zeker terug. Vorig jaar speelden we bijvoorbeeld alleen de wedstrijden op Varkenoord, maar nu trainen we er ook.”

Het mooiste moment voor July was tot nu toe het Alkmaar toernooi van afgelopen zomer. “Dat was wel mijn hoogtepunt. Het was een superleuk en leerzaam toernooi die we ook nog eens wonnen. Er waren naast Nederlandse ook buitenlandse teams actief op het toernooi, dus het niveau was vrij hoog. Buiten het voetbal is het gewoon supergezellig met het team. Het hele teamweekend vond ik onwijs gaaf, je merkt echt dat je als team steeds hechter wordt binnen die twee dagen.”

Naast topsport moet July ook nog gewoon naar school en dat doet ze bij het Johan Cruyff College te Roosendaal. “Het Johan Cruyff College is er speciaal voor talenten en topsporters en ze helpen ons erg goed met het begeleiden tijdens onze weg richting de topsport. Daarbij vind ik het ook heel belangrijk om een studie af te ronden, zodat ik eventueel nog kan terugvallen op iets. Mocht voetbal niks worden dan zou ik graag de fysiotherapie in willen.”

De ambities van July liggen dichtbij. “Voor nu wil ik het eerste halen van Feyenoord. Daarna kijken we naar het Nederlands elftal en als ik het dan nog wil en kan dan zou ik misschien wel naar een competitie in het buitenland willen. Op dit moment ben ik zeker op mijn plek en heb het enorm naar mijn zin bij Feyenoord” aldus het talent van de toekomst July Schneijderberg van Feyenoord.

Meer informatie over vrouwenvoetbal vindt u hier.
Of lees hier het vorige artikel met Zera Hulswit van PSV.