Feyenoord

Vandaag in de talenten van de toekomst spraken we met de talentvolle keepster van Feyenoord Jill Duijzer.

Jill gaat naar het Johan Cruyff College in Roosendaal, waar ze wordt klaargestoomd voor een professionele voetbalcarrière en ook een diploma kan halen. “De begeleiding is hier onwijs goed. Ze houden echt goed rekening met je trainingstijden en andere verplichtingen die je hebt bij de club. Ik vind het daarnaast ook heel belangrijk om een diploma te hebben, aangezien je niet echt verzekerd ben van een vast inkomen op dit moment in het vrouwenvoetbal. Vroeger wou ik advocaat worden, maar ik denk nu dat ik richting de fysiotherapie wil gaan.”

De talentvolle keepster begon haar voetbalcarrière bij VV Drechtstreek en speelt nu al drie seizoenen bij de jeugdopleiding van Feyenoord. “Ik vond voetbal onwijs leuk en dat vind ik nog steeds hoor” reageert Jill lachend. “Maar daarom ben ik op voetbal gegaan. Ik begon eigenlijk als veldspeler, maar we moesten rouleren met keepen. Toen ik aan het keepen was ging dat eigenlijk zeer goed en ik vond het leuk dus ik bleef onder de lat staan. Met succes! Want ik mocht langskomen bij Feyenoord, waar ik nu al twee seizoenen heb afgerond.”

Jill zit al sinds de oprichting van de meidentak van Feyenoord erbij, waardoor ze ieder jaar veel leert en ook verschillen meemaakt binnen de opleiding. “Elk seizoen zie je veel aanpassingen in de opleiding. Het wordt vooral ieder jaar professioneler en ook steeds leuker, maar ik merk wel dat je ook harder moet werken voor je plekje. Zeker door de stijging van de populariteit in het meidenvoetbal is de concurrentie tegenwoordig hoog. Dat is goed, want het houd je scherp.”

Een hoogtepunt in de voetbalcarrière van Jill was het Alkmaar toernooi van vorig seizoen. “Voor mij was het Alkmaar toernooi het hoogtepunt tot nu toe. Naast dat het een onwijs leuk en leerzaam toernooi was mochten we ook nog eens de beker voor de eerste plaats mee naar huis nemen. Dit gebeurde in een heel spannende finale na penalty’s, waarbij ik de penalty had gestopt waardoor we het toernooi wonnen.”

De jonge keepster durft stiekem alvast groot te dromen over haar voetbalcarrière. “Als ik het Nederlands elftal weet te bereiken zou dat fantastisch zijn en een avontuur in het buitenland zou ik ook leuk vinden, maar nu wil ik eerst uitkomen voor de Dames van Feyenoord 1. Het is er op dit moment nog niet, maar Feyenoord is er wel mee bezig om dit te realiseren. Daar wil ik naar toe groeien en het is ook wel een grote droom van mij om uit te komen voor het eerste elftal van Feyenoord. Dat lijkt mij echt fantastisch” aldus het talent van de toekomst Jill Duijzer.

Volgende week leest u in talenten van de toekomst over Gite Deckers speelster van ADO Den Haag.

Meer informatie over vrouwenvoetbal vindt u hier.
Of lees hier een ander artikel over BristolTeam.