ADO Den Haag

Gite Deckers van ADO Den Haag tweede van links op de foto.

Vandaag in de talenten van de toekomst spraken we met de talentvolle verdedigster Gite Deckers van ADO Den Haag.

Gite begon haar voetbalcarrière op vijf jarige leeftijd tussen de jongens bij VV Steenbergen. Dat ze talent had was al snel te zien, want ze mocht uitkomen voor de jeugdelftallen van de KNVB. Op haar 16evertrok Gite naar België waar ze het avontuur aanging met Svelta Melsele. De club kwam op dat moment uit op het tweede landelijke niveau van België. Na een jaar verruilde ze de Belgische club in voor SSS uit Klaaswaal om weer in Nederland in de Topklasse te spelen. Ook hier viel ze op, want ADO bleek belangstelling te hebben.

Gite is bij ADO bezig aan haar eerste seizoen en moet wel even wennen zegt ze. “Het was voor mij een grote stap, want ik trainde eerst twee keer in de week en bij ADO was het meteen vijf keer per week en dan anderhalf uur, dus daar moest ik wel even in schakelen.Ook de aanpak is veel professioneler bij ADO dan bij mijn oude club, wat mij enorm helpt in mijn ontwikkeling. Daarnaast vind ik het ook leuk om te zien dat de groep met elkaar groeit. Iedereen verbeterd zichzelf elk jaar weer.”

De jonge verdedigster heeft nog niet specifiek toekomstplannen, want ADO staat op dit moment op nummer één. “Ik focus me eerst vol op ADO, daarna kijken we wel weer verder. Als ik dan moest kiezen voor een avontuur in het buitenland zou ik Engeland kiezen. Dat lijkt me wel leuk, want ik vind het een mooie competitie. Natuurlijk wil ik ook in het Nederlands elftal terechtkomen, maar ik richt nu al mijn pijlen op ADO.”

Op het moment combineert Gite haar voetbalcarrière met een opleiding aan het Johan Cruyff College in Roosendaal. “Ik vind het wel belangrijk om een diploma te hebben, want mocht het voetbal toch niks worden heb ik nog altijd een papiertje op zak. Daarbij is het vrouwenvoetbal in Nederland nog niet zover ontwikkeld dat je als speelster er echt van kan leven. Daarom hebben de meeste vrouwen er ook een baan naast en dan is een diploma wel handig om te hebben. Het Johan Cruyff College helpt hier heel goed bij en ondersteunt me tijdens deze periode. Zo houden ze altijd rekening mijn trainingstijden en mijn drukke schema.”

Het hoogtepunt van haar voetbalcarrière is dit seizoen bereikt, want Gite mocht haar debuut maken in de eredivisie. “Natuurlijk is dat mijn hoogtepunt tot nu toe. Het was een superleuke ervaring, maar ik had wel meer spanning verwacht. Ik mocht in de 56minuut invallen tegen Excelsior Barendrecht en we wonnen uiteindelijk met 2-0. Het was een mooi debuut en nu wil ik doorpakken om vast in de basis te komen ” aldus het talent van de toekomst Gite Deckers.

Meer informatie over meidenvoetbal vindt u hier.
Of lees hier het vorige artikel met Jill Duijzer het talent van Feyenoord.