Rivierenland-Nivo-Sparta-Vkantie-Voetbal-3-daagse-Bommelewaard

Drie dagen trainen, voetballen en spelen op Sportpark de Watertoren in Zaltbommel bij Nivo Sparta. Het is een mooi aanzicht: alle deelnemers in eenzelfde tenue die een sportieve herfstvakantie vol plezier beleven en ook nog eens lekker buiten actief bezig zijn met hun sport. Hollend achter de bal aan, in circuitvorm, spelenderwijs, maar zeker ook serieus.

De Vakantie-Voetbal-3-Daagse was in 2018 meteen een groot succes bij Nivo Sparta. Het idee om zelf dit evenement te organiseren ontstond bij de organisatie pakweg twee jaar geleden. Ep Epskamp, Paul Busker en Wendy Assmann vormen de organisatie van de VV3D. Nivo Sparta had al twee keer meegedaan aan de Clubvoetbaldagen, maar de drie vrijwilligers dachten: dit kunnen wij zelf ook organiseren. Er is genoeg ervaring en enthousiasme bij de vrijwilligers van de vereniging aanwezig om voor de jeugd iets te kunnen en willen doen. Want de jeugd heeft de toekomst!

Vorig jaar was de eerste editie van de driedaagse, waar gelijk tachtig kinderen op afkwamen. Niet alleen jeugdspelers van Nivo Sparta, maar alle kids uit groep 3 tot en met 8 van de basisscholen uit de omgeving zijn welkom. Ze zijn drie dagen onder de pannen, trainen hun voetbalvaardigheden, doen mee aan fungames en lunchen gezamenlijk. Ook krijgen ze een tenue. Dit alles kost 107 euro voor drie dagen. Dagelijks zijn zo’n dertig vrijwilligers actief: trainers, de organisatie en de mensen achter de schermen.

De organisatie en vrijwilligers genieten met de deelnemers mee: “Wij zijn tevreden als de kids het leuk hebben gehad. Als ze plezier met elkaar beleven en lekker kunnen sporten en bewegen.” Ouders zijn ook enthousiast, zij staan ‘s ochtends en ’s middags bij de opening en afsluiting hun kind te bewonderen en helpen mee met de voorbereiding van de lunch.

Blij is Nivo Sparta met alle vrijwilligers, zij nemen zelfs vakantiedagen op om bij de VV3D te kunnen helpen. En er wordt samengewerkt met studenten van het Cambium College, die hun maatschappelijke stage voldoen tijdens dit evenement.

Meer informatie: www.nivo-sparta.nl