De voetbalvereniging Tricht heeft een aantal jaren deelgenomen aan de Alblasserwaard 023 cup. Dit is een competitie voor verenigingen die regelmatig met een 023 team willen spelen. Na 25 jaar heeft de organisatie besloten om er een punt achter te zetten. Het werd steeds lastiger om ploegen uit het oorspronkelijke gebied te bewegen om deel te nemen.

De v.v. Tricht wilde er echter niet mee stoppen en heeft zelf het initiatief genomen om een nieuwe competitie te formeren. In de vakantieperiode hebben zich uiteindelijk 14 ploegen definitief ingeschreven. Afgelopen maandag is een groot deel van de deelnemende ploegen bij elkaar geweest, om over het wedstrijdprogramma en reglement te praten. Daar zijn de puntjes op de i gezet, en zo gaan we proberen om er een jaarlijks terugkomende competitie van te maken.

De doelstelling van deze competitie is om jeugdspelers te allen tijde klaar te stomen voor de A-selectie. Door het spelen van 023 wedstrijden zal de overgang makkelijker gaan, sportiviteit zal te allen tijde bovenaan staan. Dat betekent respect tegenover de scheidsrechter, medespelers, tegenstander, begeleiding en supporters.

In poule A spelen de volgende ploegen tegen elkaar: Focus’07 (Culemborg), MVV’58 (Meteren), Herovina (Herwijnen), Rhelico (Rumpt), Roda Boys (Aalst), RKTVC (Tiel) en Teisterbanders (Kerk Avezaath).

In poule B strijden de volgende ploegen tegen elkaar: Haaften, Beesd, HRC’14 (Rossum/Hurwenen), SVS’65 (Spijk), Buren, Theole (Tiel) en Tricht.

De organisatie zal bestaan uit de organisatoren Nico Burggraaf (Theole), Gultekin Saybas (Focus’07) en Addy IJzerman (Tricht)

De speeldagen voor deze competitie luiden als volgt: 7/8 oktober, 11/12 november, 16/17 december, 3/4 februari, 2/3 maart, 6/7 april en 11/12 mei. De kruisfinales worden begin juni gespeeld. De finale, en de troostfinale, staan gepland op zaterdag 27 juni op sportpark Crayestein te Tricht.

Bron: v.v. Tricht

Fotobron: https://bit.ly/2mhATgY