Zennemers neemt het met RKTVC op tegen 'zijn' Teisterbanders

Guido Zennemers (51) is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van een eerste team. Komend weekend wacht een bijzonder treffen voor hem: hij neemt het met RKTVC op tegen Teisterbanders, waar hij al jaren voetbalt.

Zennemers had nog geen ervaring bij een eerste team toen hij voorafgaand aan dit seizoen voor de groep werd gezet bij RKTVC. Hij krijgt vanaf het begin steun van Gaby Uljee en Vladimir Laisina, maar het is toch anders dan een jeugdelftal coachen, wat hij in het verleden wel heeft gedaan. “Ze hebben me gevraagd en ik vond het een mooie uitdaging. Het is een jonge, leuke en talentvolle groep en ik ken veel jongens al vanuit de jeugd.”

Volgens Zennemers zit er meer in deze groep dan de vierde klasse. “Als je kijkt naar de kwaliteiten die we hebben, moet je streven naar promotie. We hebben vier keer gewonnen en twee keer verloren tot nu toe, die twee nederlagen waren gezien het spelbeeld onnodig. We waren minimaal gelijkwaardig, dus dat belooft wat voor de rest van het seizoen.”

Komend weekend staat de bijzonderste wedstrijd van het seizoen op het programma voor Zennemers: hij gaat met RKTVC op bezoek bij Teisterbanders. Hij voetbalt zelf al 15 jaar bij de club uit Kerk-Avezaath en is nog altijd lid van het vijfde daar. “Deze wedstrijd wordt dus erg bijzonder voor mij. Ik heb het bij RKTVC geweldig naar mijn zin, maar Teisterbanders voelt ook als mijn vereniging.” Zennemers gunt die club dan ook alles. Althans, bijna alles. “Ze mogen van mij iedere wedstrijd winnen, behalve aankomende zondag.”

Geef een antwoord