Vandaag zijn we in gesprek met de voorzitter van onze club van de week, VV Ophemert. Paul is 57 jaar oud en was al vrijwilliger vanaf zijn 20e. Hij is nu voorzitter bij VV Ophemert. Wij hebben Paul enkele vragen gesteld over de club en zijn functie.

HappyPoint_desinfectie

Paul is zelf op zijn zesde begonnen met voetballen. Dit was toentertijd bij VV De Meern in Utrecht. Nu is hij voorzitter bij VV Ophemert, wij vroegen naar de band tussen hem en de club. “Ik heb drie dochters die inmiddels wat ouder zijn. Zij hebben alle drie gevoetbald bij de club. Ik kijk hierop terug en ervaar dit als een mooie tijd.” Het gaat bij Paul dus om de band tussen zijn familie en de vereniging.

Ook zijn we natuurlijk benieuwd naar welke taken Paul allemaal uitvoert als voorzitter. “Als voorzitter heb je bestuurlijke taken. 1x per maand vergader je met het bestuur. Je houdt contact met de gemeente. En je overlegt met alle commissies van de vereniging.” Momenteel zitten we met zijn allen in een gekke periode, dit zal hoogstwaarschijnlijk ook invloed hebben op de wekelijkse bezigheden voor een voorzitter van een voetbal vereniging. We vroegen aan Paul waar hij vandaag de dag zijn tijd als voorzitter aan besteedt. “Op dit moment speelt er veel rond de corona. We zijn met een beleidsplan bezig voor de komende 3-5 jaar.”

Iedere vereniging heeft wel iets, dat ervoor zorgt dat mensen zich telkens in blijven zetten voor de club. Bij iedere club van de week zijn we benieuwd wat dat is. Zo stelden we de vraag ‘wat vindt u zo mooi aan deze club?’ aan de voorzitter. “Een heerlijke buurt club met veel vrijwilligers en een prachtig dorp.” Voor Paul draagt de vereniging dus enorm bij aan het dorpsgevoel, wat voor veel mensen als fijn en rustgevend wordt ervaren.

Het is ondertussen bekend dat verenigingen lijden onder de corona crisis. Dit wekt bij ons de vraag ‘wat doet uw vereniging (extra) om financieel gezond te blijven tijdens corona?’. Paul gaf ons het volgende antwoord: “Wij zijn erg blij met de steun van sponsors en acties van de vrijwilligers. Daarnaast moeten we ook bezuinigen op onderhoud velden.” Tenslotte vertelt Paul ons dat hij het erg triest vindt voor de jeugd boven 18 en senioren dat er momenteel niet gevoetbald kan worden.

Gelukkig hebben we te horen gekregen dat vanaf morgen weer in groepen van vier getraind kan worden. Haal je als speler nog niet genoeg voldoening uit alleen deze trainingen, lees dan eens een van onze artikelen in de rubriek ‘Hoe blijf ik fit met…’. Hiermee sluiten we dit artikel af, hopelijk zien we jullie morgen weer terug voor een nieuw artikel over VV Ophemert binnen club van de week!

Klik hier voor meer artikelen over VV Ophemert
Klik hier voor meer informatie over VV Ophemert