De laatste dag voor VV Ophemert als club van de week bij VoetbalJournaal. Deze mooie week sluiten we af met een interview met de hoofdtrainer van VV Ophemert, Andre Verbeek. Andre is 54 jaar en is naast trainer van de selectie van VV Ophemert ook hoofd van de jeugdafdeling bij SVF.

HappyPoint_desinfectie

In zijn eigen loopbaan als voetballer is hij begonnen op zijn vijfde bij SCZ uit Zoelen en heeft daar tot zijn 23e gespeeld. Hierna heeft hij twee jaar voor ISC Ingen gespeeld. Vanaf zijn 25e tot zijn 28e bij VV Ophemert, waar hij nu dus hoofdtrainer is. Op zijn 34e heeft hij nog 3 jaartjes in het derde bij SVF gespeeld. Op zijn 18e is Andre al begonnen als trainer, toen nog zonder diploma’s. Vanaf zijn 37e is hij als trainer begonnen met de diploma’s tot UEFA C.

Als we naar Andre zijn loopbaan als voetballer kijken, zien we dat hij van zijn 25e tot zijn 28e bij VV Ophemert gespeeld heeft. Dit is dan ook een van de redenen waarom hij hier nu hoofdtrainer geworden is. Andre gaf ons het volgende antwoord toen we vroegen hoe hij bij deze club beland is. “Ik werd gevraagd door een oom die via familie bij club gevraagd heeft of ze mij mochten bellen voor de functie hoofdtrainer. In het eerste gesprek met de club bleek al snel dat oude liefde niet roest en dat het bij mij past.”

Afgelopen weken waren de mogelijkheden om als team bezig en fit te blijven erg beperkt. We vroegen dus wat Andre doet om ervoor te zorgen dat zijn team fit blijft. “Als we mogen trainen, trainen we binnen de mogelijkheden om zo fit te blijven.”

Trainers willen altijd het hoogst haalbare uit hun team halen. Zo vroegen we Andre naar zijn ambities als trainer van VV Ophemert 1. “Ik heb de ambitie om VV Ophemert naar periode titel te loodsen in de vijfde klasse. Daar hebben we zeker spelers voor, alleen gezelligheid viert boven toon.”

Andre kijkt over het algemeen terug op een goede start van het seizoen waarin zij zes punten uit vier wedstrijden hebben gehaald. “Goede start met twee gewonnen en twee verloren waarvan één geheel onnodig.”

Tenslotte vroegen we aan Andre een blik op de toekomst met VV Ophemert. “Ik hoop dat we dit seizoen af kunnen maken in een halve competitie. Meer zit er naar mijn mening in verband met corona niet in, helaas.” Ook vertelt Andre, dat hij hoopt nog bij VV Ophemert te kunnen blijven trainen. “Het zou fijn zijn als ik nog een heel seizoen kan werken in Ophemert. Twee seizoenen met deze onderbrekingen is niet bepaald leuk, wanneer je kijkt waar je als trainer en als club staat.”

Hiermee sluiten we de week van VV Ophemert af. We kijken terug op een week met interessante interviews met bestuursleden, een clubicoon en de hoofdtrainer. Heb je nog niet alle interviews gelezen? Klik dan hier om ze alsnog te lezen!

Zou je graag willen dat jouw vereniging gekozen wordt als club van de week? Mail dan naar voetbaljournaalnl@gmail.com met de contactgegevens van iemand binnen de club en wie weet is jouw vereniging de volgende club van de week!

Klik hier voor meer artikelen over VV Ophemert
Klik hier voor meer informatie over VV Ophemert