Er wordt helaas momenteel niet heel veel gevoetbald op sportpark Molenzicht, maar bij VV Beesd zit men ondertussen niet stil. Bestuurslid Cees Brouwer vertelt onder meer over de nieuwbouwplannen en andere actuele zaken bij de club van rood en zwart.

VV Beesd investeerde de laatste jaren veel in duurzaamheid. De verlichting op sportpark Molenzicht is niet heel lang geleden vervangen door duurzame ledlampen, waardoor de energiekosten flink omlaag zijn gegaan bij de club. Daarnaast heeft Beesd een zonneboiler en energiebesparende koelkasten. Als het aan Cees Brouwer ligt zijn de clubgebouwen het volgende project, want de kleedkamers en kantine zijn volgens het bestuurslid aan vervanging toe. “We willen heel graag nieuwbouw op ons sportpark. Er wordt nu amper gevoetbald, maar er is altijd wel iets te doen. Momenteel vergt het maken van plannen voor de aanbesteding veel tijd. Ook moeten we uiteraard veel overleg voeren met de gemeente en we onderzoeken de mogelijkheid om landelijke subsidies te gebruiken.”

Loyale leden
Brouwer is algemeen bestuurslid bij VV Beesd en zit in de technische commissie. Hij is binnenkort vijftig jaar lid van de dorpsclub, waar hij wekelijk met veel plezier komt. “Vroeger heb ik er de hele jeugd doorlopen en daarna werd ik keeper bij het eerste. Tot ongeveer mijn 45ste heb ik nog in lagere elftallen gekeept en nu ben ik keeperstrainer van onze seniorenteams. Ik sta elke donderdagavond lekker op het veld met de jongens en daarnaast regel ik veel buiten de lijnen. Ik vind het heel fijn om te zien dat de jeugd nog wél mag trainen. Alle senioren zijn nu helaas even ‘rustende leden’, maar iedereen is gelukkig erg loyaal en blijft lid. Ook onze sponsoren blijven achter ons staan, daar zijn we heel blij mee. Zo hebben we een businessclub met maar liefst 120 leden, waardoor we als club inkomsten genereren voor mooie projecten.”

Respect
Als lid van de technische commissie is Brouwers blij met de jeugdleiders en jeugdtrainers van VV Beesd, die de kinderen wekelijks blijven motiveren op sportpark Molenzicht. “Ik heb respect voor onze vrijwilligers, want het is niet altijd makkelijk om de jeugd in beweging te houden nu er geen competitiewedstrijden zijn.” Brouwers kijkt kritisch naar die gang van zaken en hoopt dat er snel weer door iedereen ‘voor het echie’ kan worden gespeeld. “Wat is er nu mis met een potje voetbal”, vraagt hij zichzelf af. “Iedereen is lekker buiten aan het sporten, volgens mij is de kans op besmettingen op deze manier vrij klein. Bovendien wordt de functie van voetbal in mijn ogen door velen vaak nog steeds onderschat. Voetbal is een uitlaatklep, geeft iedereen plezier en verbindt mensen. Iedereen mist de sociale contacten enorm en ik hoop voor al onze leden dat tijden snel weer veranderen en dat iedereen nog een fijne tweede seizoenshelft kan spelen.”

 

Klik hier voor meer artikelen over VV Beesd
Klik hier voor meer informatie over VV Beesd