Omdat zowat elke club in de Tweede Divisie een eigen supportersvereniging heeft, kon SV TEC volgens John de Vries niet achterblijven. Hij is een van de drijvende krachten achter de ‘De Lokside’, die in augustus 2016 is ontstaan en inmiddels zo’n 100 leden telt.

Met tromgeroffel, liederen, een megafoon en soms vuurwerk en spandoeken laten de leden van De Lokside zien dat zij TEC 1 steunen. Tijdens thuisduels zijn ze altijd met een hele groep aanwezig om de oranje-witten naar voren te schreeuwen en ook tijdens uitduels reist een delegatie van de supportersvereniging de Tielse Eendracht Combinatie achterna. Dat zijn soms flinke afstanden, want in de Tweede Divisie speelt TEC tegen clubs als Koninklijke HFC uit Haarlem, Katwijk en AFC uit Amsterdam. Waar TEC ook speelt, John de Vries is er sowieso altijd bij met zijn zoon Wesley. De geboren en getogen Tielenaar is een van de drijvende krachten achter de oprichting van de supportersgroep, die twee seizoenen geleden het levenslicht zag. “In de Tweede Divisie treffen we clubs met enorme supportersgroepen. TEC is geen hele grote vereniging, maar we hebben wel een grote groep trouwe fans. Daarom besloten we om een supportersvereniging op te richten.”

De leeftijden van de leden van de groep variëren van 14 tot 80 jaar, maar bestaat volgens De Vries voornamelijk uit veertigers. “Het zijn allemaal leden die uit deze plaats komen en dan voornamelijk uit Tiel-Oost. Dat is een echt TEC-bolwerk”, zo vertelt De Vries in de moderne businessruimte van de club. “Het grootste gedeelte van onze leden zijn echte volksmensen. Vergelijk ze maar met Utrechters uit de wijk Ondiep, of Rotterdammers uit Zuid. We zijn heel direct en hebben een hechte band met elkaar.” De Vries is enorm trots op de ontwikkeling die TEC de laatste jaren heeft doorgemaakt. Hij wijst naar de ijzeren stellage naast het hoofdveld, waar de cameraploeg van FOX Sports regelmatig te vinden is om wedstrijdbeelden van TEC 1 te schieten. “Het is schitterend dat we op zo’n hoog niveau spelen, de vele aandacht voor de club is geweldig en TEC 1 leeft hier enorm. Dit jaar was de Betuwse Derby tegen FC Lienden voor mij een van de hoogtepunten van het seizoen wat de activiteiten met De Lokside betreft. We waren met vele honderden fans aanwezig bij dat uitduel en hadden enorm veel oranje vuurwerk bij ons. Het was een mooie dag en we wonnen ook nog met 0-2.”

De Lokside steunt voornamelijk TEC 1, maar doet meer voor de club. Zo sponsort de supportersvereniging het G-voetbal bij de club. Op zaterdag 27 augustus houdt TEC een G-Toernooi. Er komen in totaal 15 teams. Leden van De Lokside zijn dan aanwezig als vrijwilliger. Ook als een jeugdteam van TEC kampioen wordt, organiseert De Lokside soms iets voor een elftal. “De spelers van het eerste hebben ook veel waardering voor ons”, benadrukt De Vries. “Soms geven ze geld aan ons zodat we sfeeracties kunnen organiseren en na wedstrijden drinken sommigen gezellig een biertje met ons.”

Bij een echte clubman als De Vries zit de liefde voor TEC heel erg diep. Als hij uitgenodigd is voor feestjes in weekenden, zegt hij nooit direct ‘ja’. “Dan bekijk ik eerst wanneer TEC speelt. Het programma van het eerste bepaalt namelijk mijn eigen agenda. Ik wil geen wedstrijd missen en mijn zoon Wesley is misschien nog wel fanatieker dan ik. We hebben echt oranje-wit bloed.”