Het jaarlijkse Beach Soccer toernooi in de regio Tiel wordt voortaan gehouden bij SCZ. De voetbalclub uit Zoelen heeft een akkoord gesloten met de organisatoren van de competitie, die begin juni van start gaat en in het weekend van 30 juni/1 juli wordt afgesloten met een finaleweekend.

Jarenlang werd het Beach Soccer toernooi bij Theole gehouden. Die club richtte de focus echter op andere doelen en daarom moest de organisatie op zoek naar een nieuwe locatie. SCZ bood zich aan en was welwillend om een veld voor het beach soccer aan te leggen. Marco van Overbeek zit al jarenlang in de organisatie van het toernooi én is trainer van een eigen team samen met Fred Fisscher. “Deze sport is echt populair aan het worden, je ziet steeds meer verenigingen zo’n veld aanleggen.”

Het toernooi in de regio Tiel is altijd hartstikke gezellig volgens Van Overbeek, hij is dan ook heel blij met het aanbod uit Zoelen. Alle leeftijdscategorieën doen mee. “Het is mooi om te zien dat die kleintjes zo veel plezier hebben. Daarnaast is het een hele spectaculaire sport. Zand is natuurlijk lang niet zo egaal als een grasveld, waardoor de gekste dingen gebeuren.”

De winnaar van het Beach Soccer toernooi bij SCZ mag meedoen aan het NK in Scheveningen, er staat dus wel degelijk iets op het spel. SCZ is blij met de aanwinst. “Zo kunnen we onze leden en het dorp meer bieden dan alleen voetbal. Het zandveld blijft liggen, dus kan de school of een andere vereniging er ook gebruik van maken.”