‘Stapsgewijs moet de jeugdopleiding van DSS’14 gaan groeien’

Youri Menlibar (37) heeft twee missies. Als jeugdcoördinator van DSS’ 14 wil hij de pupillen van de club de nodige basistechniek aanleren. Daarnaast probeert hij met jeugdbestuur zo veel mogelijk jonge voetballers en voetbalsters te enthousiasmeren voor een lidmaatschap van de fusieclub.

Een vredige, zonnige zaterdagmorgen in het Gelderse Rivierenland. Ingeklemd tussen twee boerenbedrijven en halverwege de smalle, rechte weg van Heesselt naar Varik, doemt een klein sportcomplex op. Dit idyllische voetbalterrein vlakbij de Waal is de thuisbasis van DSS’ 14, dat staat voor ‘Door Samenwerking Sterk’, de veertien verwijst naar de nieuwe clubnaam die het kreeg in 2014. Wat opvalt: ondanks het tijdstip van 10.30 uur is er behalve jeugdcoördinator Youri Menlibar helemaal niemand te bekennen op het complex. “Eigenlijk hadden we vandaag één thuisduel, maar deze is afgelast. De tegenstander had te weinig spelers”, legt hij uit.

Menlibar begon als trainer van de dames van SV Waalkanters, in de periode dat de fusie met VV Opijnen vorm begon te krijgen door de samenwerking van beide jeugdafdelingen. Een fusie in dit snel vergrijzende gebied was het beste voor de verenigingen. “Als DSS ’14 hebben we zeven jeugdteams en drie seniorenteams. Daar zijn we erg blij mee. Als jeugdcoördinator probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de prestaties van de teams met tips en trainingen. Met speciale aandacht voor de JO-19, dat team heb ik getraind dit seizoen”, zegt de sympathieke voetballiefhebber. “Het belangrijkste is dat de jongens en meisjes hier veel plezier hebben, maar stapsgewijs hopen we dat de jeugdopleiding ook gaat groeien.”

Daarmee doelt Menlibar niet alleen op de prestaties van de teams, maar ook op de breedte van de jeugdopleiding. “We willen graag dat spelers en speelsters zich ontwikkelen bij de club. Met speciale trainerscursussen proberen we het niveau op te krikken, want we zijn ambitieus. En daarnaast zijn we creatief in onze zoektocht naar nieuwe leden. We organiseren vriendjes- en vriendinnendagen en zoeken de samenwerking met de gemeente in dat proces. Tegenwoordig hebben jongeren erg veel hobby’s om uit te kiezen. We hopen dat de regionale jeugd bij DSS ’14 komt voetballen. Onze faciliteiten zijn in orde en de sfeer is goed. Iedereen is hier welkom.”

 

Geef een antwoord