GVV Geldermalsen kende een vrij vlekkeloos half jaar op sponsorvlak. Ondanks de coronacrisis ging de voetbalclub van één naar vier hoofdsponsors. “We mogen niet klagen”, is de conclusie van Thierry van Mourik van de sponsorcommissie.

De sponsorcommissie van GVV Geldermalsen telt inmiddels vier leden. Naast Thierry van Mourik zitten clubvoorzitter Sean Buitenhuis, Nils de Jager en Gerwin van Doesburg in de groep die verantwoordelijk is voor het sponsorbeleid van de rood-witten. “We zijn een tijdje geleden bij elkaar gaan zitten om een nieuw beleidsplan te schrijven. We hebben gekeken hoe we inkomsten konden genereren voor de club en welke bedrijven interessant konden zijn voor ons. In principe is ieder bedrijf dat natuurlijk, maar het is qua gunfactor makkelijker als een ondernemer al een band heeft met onze club.” Ze stelden een nieuw sponsorpakket samen, werkten aan een nieuwe website, hingen nieuwe reclamedoeken op aan de JF Kennedylaan en richtten een sponsorwall in. “We zijn ook wat actiever geworden qua acquisitie. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, als je kijkt naar wat er binnen is gekomen qua sponsoren.”

Hoofdsponsoren
Zo werd op 30 juli de nieuwe groep hoofdsponsoren bekendgemaakt: Albert Heijn Van Doorn staat oud en vertrouwd op de nieuwe shirts, maar is nu samen met Epsilon Cities en Profile de hoofdsponsor. Soldu en H&L Solar Mounting is de belangrijkste investeerder voor de jeugd. Zij hebben die hele afdeling opnieuw aangekleed. “Daar zijn we superblij mee”, vertelt Van Mourik enthousiast. De jeugd heeft de toekomst en dus gaat het grootste deel van de sponsorinkomsten sowieso naar de junioren. Sport- en Speelgoedhuis de Jager is al jarenlang de vaste partner voor GVV qua kleding, met Hummel hebben ze nu ook eenheid qua merk. “Van trainingspakken tot wedstrijdshirts en -broekjes.”

Een andere opvallende nieuwe sponsor van GVV is de lokale New York Pizza. Die samenwerking kwam op een bijzondere manier tot stand. “Onze voorzitter Sean Buitenhuis ging eten halen en raakte aan de praat met de franchisenemer.” GVV is blij met iedere investeerder. “We zijn net zo trots op iemand die een bijdrage van 50 euro doet, als op een topsponsor zoals New York Pizza. Elke euro is mooi meegenomen”, vertelt Van Mourik. Ook werft de club geld op andere manieren voor incidentele investeringen. “Denk aan het opknappen van de kantine, dan verkopen wij bijvoorbeeld lootjes of benaderen we mensen binnen de vereniging voor een financiële bijdrage.”

Cliniclowns
GVV doet graag wat terug voor de maatschappij en zet daarom zelf geld opzij voor de CliniClowns. “Wij steunen hen in de vorm van een geldbedrag en hebben een reclamebord van de CliniClowns hangen. Zij zorgen voor kinderen en volwassenen, dat goede doel raakt dus zowel jong als oud.”

Trouwe steun
Van Mourik en zijn drie collega-commissieleden prijzen zich fortuinlijk met hun trouwe sponsoren. “De meeste ervaren zelf gelukkig weinig last van de coronacrisis. We zijn heel blij met hun trouwe steun.”

 

Klik hier voor meer artikelen over GVV Geldermalsen
Klik hier voor meer informatie over GVV Geldermalsen