Sinds dit seizoen is Mustapha Aoulad Hadj hoofdtrainer van DSS’14. Hij wil iets moois opbouwen met de fusieclub uit Heesselt, waarmee hij hoge ogen hoopt te gooien in de vijfde klasse. Door de coronamaatregelen is dat nog niet makkelijk, maar het vertrouwen is er. “We zijn op de goede weg.”

HappyPoint_desinfectie

Het fraaie sportpark DSS’14 ligt ingeklemd tussen twee boerenbedrijven en halverwege de smalle, rechte weg van Heesselt naar Varik. Een bijzondere locatie in het Gelderse buitengebied en erg fraai als je het Mustapha Aoulad Hadj vraagt. “Het heeft iets sfeervols en niet onbelangrijk: ons hoofdveld ligt er altijd prachtig bij, daarvoor dank ik onze vrijwilligers. Maar ook de kantine en de kleedkamers zijn top en ik ben heel blij dat we een JO19-1 vol talentvolle jongens hebben. Die spelers gaan we misschien nog hard nodig hebben dit seizoen.”

Kleinschalig
Aoulad Hadj was de afgelopen jaren achtereenvolgend trainer van Buren, DSZ en RKTVC en wil nu met DSS’14 iets moois opbouwen. “Ik heb het, ondanks de vreemde omstandigheden door corona, ontzettend naar mijn zin bij de club”, zegt de trainer uit Tiel. “De vereniging is kleinschalig en hierdoor is de betrokkenheid groot. Al snel kende ik de meeste vrijwilligers, met wie ik graag een praatje maak op ons mooie sportpark. Ik reageerde met veel enthousiasme op de vacature van hoofdtrainer die openstond en ben blij dat het bestuur me de kans heeft gegeven om hier te werken. Ik wil hier namelijk iets moois opbouwen.”

Potentie
In de vijfde klasse is spelplezier natuurlijk van essentieel belang en volgens Aoulad Hadj zit dat wel goed bij zijn spelers. “We hebben een heel hechte groep en ik vind het sowieso belangrijk dat de sfeer goed is binnen een elftal. Dat is de basis van de prestaties.” De hoofdtrainer maakt overigens wel duidelijk dat hij niet voor de gezelligheid naar DSS’14 is gekomen. “Ik wil heel graag presteren en was daarom blij dat ik meteen veel potentie in mijn spelersmateriaal zag. Zo hebben we in het bekertoernooi de amateurs van FC Dordrecht uitgeschakeld, die in de derde klasse spelen. Dat zegt wel iets.”

DSS’14 begon het seizoen in de vijfde klasse met twee remises en één overwinning, ook een goed teken volgens Aoulad Hadj. “We hebben nog te weinig duels gespeeld om een duidelijke doelstelling te formuleren. Maar wij gaan sowieso wegblijven van de onderste plaatsen, daar durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken. Het zou geweldig zijn om een periode te pakken. Maar laten we eerst maar eens afwachten wanneer we het veld weer op mogen.”

Als het aan Aoulad Hadj ligt, is dat liever vandaag dan morgen. “Ik ben normaal gesproken de hele week met mijn team bezig. Ik denk continu na over ons spel, de tegenstander van zondag en onze trainingsvormen. Ik mis het toeleven naar wedstrijden enorm, net zoals de gezelligheid en het samen presteren met een team.”

 

Klik hier voor meer artikelen over DSS’14
Klik hier voor meer informatie over DSS’14