Ronan Plaisier is 19 jaar en speelt bij SV TEC. Voordat hij hier terecht is gekomen heeft hij voor zijn jonge leeftijd al een mooie start van zijn voetbalcarrière gemaakt. Met deelname aan clubs als VV Dubbeldam, FC Dordrecht en SV Oranje Wit is er geen twijfel mogelijk aan dat deze voetballer nog een geweldige carrière tegemoet gaat.

Plaisier is een linksbenige verdediger die zowel als linksback, als in de centrale verdedigende positie kan spelen. Verder is hij werkzaam bij QLS Fulfilment. Op vijf jarige leeftijd begon hij met voetballen bij VV Dubbeldam in de F13. Hierna heeft hij alleen nog maar in de selectie elftallen gespeeld tot en met de D1. In zijn laatste jaar bij VV Dubbeldam wonnen zij het VTT Toernooi onder leiding van zijn vader, Ronald Plaisier. Na de start van zijn carrière bij VV Dubbeldam maakte Plaisier de transfer naar FC Dordrecht, waar hij vanaf de O-14 tot aan de O-19 heeft gespeeld. ‘’Hier heb ik als hoogtepunt toch wel de bekerwinst tegen FC Eindhoven in een van mijn laatste wedstrijden voor de club.’’ In het seizoen 2019-2020 is de verdediger overgestapt naar SV Oranje Wit. Hier heeft hij zijn debuut mogen maken in het seniorenvoetbal. Ook is hij hier is hij op trainingskamp naar Albufeira geweest wat hij beschrijft als een moment om nooit meer te vergeten. Sinds dit seizoen is hij speler van SV TEC uit Tiel. ‘’Ik ben heel positief over de club/staf en teamgenoten.’’

Grote ambities heeft Plaisier, hij wil zo snel mogelijk zijn debuut maken in de tweede divisie of in de KNVB-beker. Verder hoopt hij nog een mooi buitenlands avontuur mee te mogen maken omdat hij hier al heel lang van droomt. ‘’Ik zou ook graag een Champions league of Europa league wedstrijd willen spelen.’’

Het huidige seizoen gaat naar omstandigheden best wel lekker verteld de verdediger. Hij doet zijn best om fit te blijven en kan niet wachten op het goede nieuws dat de sportscholen weer open mogen zodat hij krachttraining op kan gaan pakken. Helaas heeft hij vanwege covid-19 alleen een mooie voorbereiding kunnen maken met tegenstanders als Den Bosch, de Graafschap en Jong FC Utrecht. In competitie verband bij de O-23 is het helaas bij drie wedstrijden gebleven.

Plaisier heeft een mooi hoogtepunt kunnen maken in zijn carrière. ‘’Ik scoorde bij mijn debuut voor SV Oranje Wit bij een 5-4 overwinning in de strijd tegen degradatie en belande daarmee in het Team van de week.’’ Als dieptepunt heeft de verdediger dat hij vanwege Cholesteatoom (middenoorontsteking) aan beide kanten meerdere maanden niet heeft kunnen en mogen voetballen.

Als doel heeft Plaisier om betaald voetbal te behalen in Nederland of een transfer te maken naar een buitenlandse club. Hij heeft twee voorbeeldvoetballers. Een daarvan is Jordi Alba, omdat hij naar zijn mening een van de beste linksbacks op de wereld is, zowel verdedigend als aanvallend. Ook is hij speler van zijn favoriete club, FC Barcelona. De ander is Matthijs de Ligt, vanaf zo een jonge leeftijd presteren en leider zijn op het hoogste niveau vindt hij geweldig om te zien. ‘’Dit zijn twee spelers die spelen op posities waar ik ook uit de voeten kan en waar ik graag een voorbeeld aan neem qua speelstijl.’’

Vaste rituelen heeft de jonge voetballer niet, wel luistert hij vaak op de wedstrijddag veel naar muziek om goed gefocust aan de wedstrijd te beginnen. Buiten het voetbal vindt hij het leuk om met zijn vrienden iets te gaan doen zoals bowlen of kaarten. Ook speelt hij regelmatig op de Playstation spellen als FIFA en Warzone.

Lovend is Plaisier over iedereen uit de selectie van TEC. ‘’Dit komt omdat ik als jonge speler te maken heb met spelers die al goede prestaties geleverd hebben. Ze helpen mij graag en steken er moeite in om mij iets te leren zodat ik een betere voetballer word.’’ Wat voetbal zo belangrijk maakt voor Ronan is dat je tijdens het spelen alles om je heen vergeet. Het is gewoon een moment dat hij met zijn team een overwinning binnen moeten slepen en dan maakt het niet uit op welke manier.

De blik vooruit van de verdediger is om dit seizoen zo fit mogelijk af te sluiten en hopelijk een covid-19 vrij seizoen 2021-2022 in te gaan om weer mooie resultaten neer te zetten en volle plezier eruit te halen.

Voor meer informatie over SV TEC klik hier.
Voor meer artikelen over SV TEC klik hier.