Sinds dit seizoen is Rainier Vos hoofd opleidingen bij MVV´58. De jeugdopleiding van de club uit Meteren blijft alsmaar groeien en het bevlogen voetbaldier ziet het als een mooie uitdaging om de levensader van de vereniging verder te professionaliseren en structureren.

Rainier Vos was al ongeveer twaalf jaar vrijwilliger bij SC Everstein toen hij afgelopen zomer een contract tekende bij MVV’58. “Maar ondanks mijn nieuwe functie zal ik ook bij SC Everstein blijven komen”, zegt hij. “Mijn kinderen spelen daar en bij die fijne club heb ik heel wat functies gehad. Ik ben trainer geweest van onder meer de Onder 23, JO19-1, JO17-1, JO15-1 en JO13-1 en vanuit mijn rol in de technische commissie stuurde ik trainers aan. Na al die jaren leek het me leuk en uitdagend om eens bij een andere vereniging aan de slag te gaan en ik ben blij dat MVV’58 op mijn pad is gekomen. Het is een hele fijne club.”

Circuittrainingen
De jeugdafdeling van MVV’58 blijft alsmaar groeien en Vos krijgt van de technische commissie de opdracht mee om dit proces in goede banen te leiden. Hij is tevreden over zijn eerste maanden bij de club, ondanks de coronamaatregelen. “Het is jammer dat de kids nu amper competitieduels in de benen hebben, maar we kijken bij MVV’58 wat wél kan. We hebben diverse circuittrainingen opgezet, zodat elftallen steeds kunnen doordraaien naar nieuwe, leuke oefeningen. Op deze manier trainen we effectief en brengen we de kinderen techniek en motoriek bij. Ik wil sowieso heel graag dat het niveau van de trainingen binnen de club omhooggaat en trainers moeten kunnen deelnemen aan cursussen. Daarnaast zou het mooi zijn als onze selectieteams op termijn allemaal in de eerste klasse spelen.”

Goede organisatie
Vos is een tevreden man als hij op doordeweekse avonden en op zaterdag over sportpark Achterveld loopt. “Qua organisatie is MVV’58 verder dan mijn oude club. Het vrijwilligersbeleid vind ik interessant. Zo zijn ouders en senioren verplicht om minimaal vijftien uur per jaar vrijwilligerswerk te doen, dat moedig ik aan. En het is tof dat ouders ook kinderen van buiten Meteren aanmelden bij MVV’58. In bijna alle leeftijdscategorieën hebben we meerdere teams, zodat we selectie-elftallen kunnen samenstellen. We bieden ook goedbezochte extra techniektrainingen aan.” Vos is ook blij met de bloeiende meidenafdeling van MVV’58. De club heeft een MO13, MO15 en MO17 en kan waarschijnlijk ook spoedig een MO11 inschrijven voor de competitie.

Vos is een ervaren trainer, die zijn papieren op zak heeft. Is hij na al zijn vlieguren als technisch coördinator en jeugdcoach niet toe aan een stap naar de senioren? “Geen denken aan”, is zijn directe antwoord. “Ik heb geen zin om volwassen mannen te motiveren, dat is niks voor mij. Mijn hart ligt bij het opleiden van de jeugd en trainen bij een mooie club als MVV’58 geeft me veel energie.”

Klik hier voor meer artikelen over MVV’58
Klik hier voor meer informatie over MVV’58