Michael-Klaassen-SV-Buren

Michael Klaasen speelt al vanaf zijn vijfde bij SV Buren, heeft alle jeugdelftallen doorlopen en is al zes jaar van vaste waarde voor het eerste elftal. De verdediger kijkt op tegen zijn grote voorbeeld Sergio Ramos. Hij heeft grote ambities en wij blikken met hem vooruit op komend seizoen.

De sterke verdediger begint over zijn kennismaking met het voetbal. “Ik begon met voetbal toen ik vijf was bij SV Buren. Vervolgens heb ik alle jeugdelftallen doorlopen om uiteindelijk mijn doel te bereiken. Dat is in het eerste elftal te spelen.” Op zijn 18de maakte Klaassen zijn debuut en hij maakt al acht jaar onderdeel uit van de hoofdmacht van SV Buren. “De eerste twee jaar heb ik het vooral moeten doen met korte invalbeurten. Inmiddels ben ik al zes jaar van vaste waarde in het elftal.”

Voetbal is erg belangrijk voor Klaassen. “Voetbal is mijn hobby en ik speel al 21 jaar voetbal met veel plezier. Het samenkomen van de dinsdag, donderdag en zondag onder het genot van een drankje. Het team bestaat uit allemaal vrienden en iedereen kent elkaar goed. Ook is voetballen belangrijk voor de supporters die wanneer we voetballen altijd weer langs de lijn staan om ons aan te moedigen.”

HappyPoint_desinfectie

Ook spraken we met de 26-jarige over zijn rituelen voor de wedstrijd. “Ik wil altijd graag met rugnummer vier spelen. Ook moet ik uitgerust en met de gezonde spanning de wedstrijd in gaan. Ik moet ook altijd gedreven zijn en alles doen om te winnen.” Met deze rituelen hoopt Klaassen zijn ambities te verwezenlijken. “Mijn persoonlijke doel is om met dit team het hoogste eruit te halen en zo hoog mogelijk te eindigen. Ook dit seizoen wil ik van vaste te zijn.”

Klaassen blikt terug op de voorbereiding. “Tot nu toe is het lastig om de balans op te maken. We hebben al wel een aantal wedstrijden gespeeld en dat loopt gelukkig wel aardig. Vanwege Corona heeft natuurlijk alles stilgelegen, nu zijn we bezig om allemaal fit te worden en ons te richten op de competitie.”

De 26-jarige blikt vooruit op komend seizoen. “Mijn blik op komend seizoen is om hopelijk allemaal fit te blijven en dan mee te kunnen draaien in het linker rijtje. Er komen een paar mooie derby’s aan en dat maakt deze competitie juist zo leuk. Met een aantal goede versterkingen, zoals Kevin Groffen en Brian Vogelzang hebben we flink wat ervaring erbij. Ik heb de volste vertrouwen erin om een seizoen met goede resultaten neer te zetten. Het is ook belangrijk dat het publiek na een lange tijd weer kan genieten van een lekker potje voetbal.”

Klik hier voor meer artikelen over SV Buren.
Klik hier voor meer informatie over SV Buren.