Hij is pas 23 jaar, maar toch al een van de meest ervaren spelers van Rhelico 1. Aanvoerder Kylian Heemskerk gaat voorop in de strijd bij de zaterdagvierdeklasser, waar het niveau volgens de verdedigende middenvelder alsmaar toeneemt.

Het amateurvoetbal ligt helaas alweer een poosje stil. Maar als de competitie straks hervat wordt, moet het met de fitheid van de spelers van Rhelico 1 wel goed zitten. Elke zaterdag zet trainer Adrie van Steijn een bosloop uit, die zijn mannen in groepjes van twee voltooien. “We begonnen met vijf kilometer, maar straks lopen we geloof ik twaalf kilometer”, zegt Kylian Heemskerk, die deze zaterdagochtend nog genoeg energie heeft om over Rhelico te praten. “Ik vind het heerlijk om op deze manier fit te blijven. Als deze discipline uit mezelf moest komen, had ik daar veel meer moeite mee. Ik verwacht natuurlijk dat we na deze coronastop direct de punten aaneenrijgen”, zegt hij grinnikend.

Zevende seizoen
Heemskerk is al bezig aan zijn zevende seizoen in Rhelico 1 en draagt voor het vierde opeenvolgende jaar de aanvoerdersband van de club uit Rumpt. “Ik ben pas 23 jaar en toch al een van de meest ervaren jongens in het elftal”, aldus de verdedigende middenvelder, die graag de opbouw verzorgt van achteruit. “Sinds 2018 spelen we op zaterdag en we hebben enorm moeten wennen aan die overstap. In de eerste seizoenen eindigden we steeds ergens onderaan de ranglijst, maar ons voetbal wordt beter en beter. We zijn als groep ook blij met Adrie, die ons op tactisch en conditioneel gebied steeds sterker maakt.”

Goede lichting
De afgelopen jaren was de spoeling in de selectie soms dun bij Rhelico, maar daar is dit seizoen verandering in gekomen. Het nieuwe Onder 23 team van de oranje-blauwen speelt in de landelijke derde divisie en bulkt van het talent, zo stelt Heemskerk. “Ze spelen in een sterkte competitie, maar deden het goed in de eerste duels”, zegt de aanvoerder. “Als club zijn we enorm blij met deze lichting, die op deze manier kan rijpen in het seniorenvoetbal. In de toekomst gaan we veel plezier beleven aan deze jongens, van wie er enkelen al regelmatig met ons meedoen. Straks moet iedereen echt strijden voor zijn basisplek en zo hoort dan ook bij een eerste elftal.”

Heemskerk woont vlakbij sportpark Boutenstein en speelt van kleins af aan bij Rhelico, een club die hij als gezellig en ondernemend omschrijft. “Er worden altijd leuke dingen georganiseerd en de sfeer is erg goed, ik mis de gezelligheid rondom het voetbal nu enorm. Ik vind het heel tof om te merken dat het niveau binnen de selectie alsmaar stijgt en ik wil nog vele jaren in het eerste spelen. Sowieso hoef ik nooit naar een andere vereniging toe. Ik ben gek op voetbal en Rhelico is mijn club. Ik kan niet wachten tot we weer het veld op mogen met z’n allen.”

 

Klik hier voor meer artikelen over Rhelico
Klik hier voor meer informatie over Rhelico