Hij was jarenlang keeper, bestuurslid en scheidsrechter, momenteel is Henk Honders vooral buiten de wedstrijden op de velden van SCZ te vinden. De 71-jarige clubman zorgt dat het sportpark er altijd fraai bijligt en is daarnaast fervent aanhanger van het eerste team.

Vroeger was Henk Honders een talentvolle keeper, die helaas op 25-jarige leeftijd al moest stoppen met voetbal door een vervelende blessure. Op de velden van SCZ behaalde hij als voetballer daarom weinig successen, maar als scheidsrechter daarentegen liep iedereen al snel met hem weg. “Ik ben na die blessure gaan fluiten en dat heb ik tot mijn 68ste volgehouden”, zegt hij terecht met gepaste trots. “Ik heb jarenlang voor de KNVB gefloten en ook bij de club vond ik het altijd heel leuk. Of ik veel gezeik over me heen kreeg? Bijna nooit! Met een flinke portie spelregelkennis, humor en inlevingsvermogen win je al snel het respect voor de spelers. In hele regio was ik een graag geziene gast.”

SCZ 1
Nog steeds bezoekt Honders geregeld wat clubs, maar dan alleen als het eerste van zijn geliefde SCZ een thuiswedstrijd speelt. “Ik ben ook nog twintig jaar vaste vlagger geweest bij dat team, dat deed ik ook met veel plezier. En nu kijk ik graag naar die jonge honden, die samen een heel leuk elftal vormen”, zegt Honders. “In het verleden heb ik met dat team mooie dingen meegemaakt, zoals promoties. Dat zijn momenten die je altijd bijblijven.”

Altijd klusjes
Honders is scheidsrechterscoördinator en keeperstrainer van SCZ. Daarnaast is de supervrijwilliger dagelijks op het sportpark te vinden om schoon te maken, op te ruimen en de velden te onderhouden. “Voetbal en SCZ zijn mijn alles”, zegt Honders. “Ik krijg gelukkig veel complimenten over ons mooie sportpark. Ik baal er alleen van dat we niet zo veel vrijwilligers hebben. Ik kan af en toe wel wat hulp gebruiken.”

 

Klik hier voor meer artikelen over SCZ
Klik hier voor meer informatie over SCZ