VV Teisterbanders wil na een aantal magere jaren structureel terugkeren in de top van de vierde klasse. Sinds dit seizoen zwaait Gert van Esterik de scepter op sportcomplex de Woerd en hij wil flinke stappen zetten met de club uit Kerk-Avezaath. “De puzzel moet in elkaar passen.”

Gert van Esterik moet zijn wenkbrauwen hebben gefronst toen de KNVB afgelopen zomer het bekerprogramma bekendmaakte. Zijn eerste officiële duel met VV Teisterbanders was tegen MEC’07, uitgerekend de club waar de oefenmeester de afgelopen acht seizoenen werkte. “We zitten natuurlijk bij ze ingedeeld in de competitie, maar deze hereniging was inderdaad véél sneller dan verwacht”, kijkt Van Esterik terug. “Het was leuk om bij te kletsen met al die bekenden, maar ik vond het zeker zo leuk dat mijn huidige ploeg goed speelde. We wonnen dat duel met 3-0.”

Warme vereniging
Met Van Esterik strikte VV Teisterbanders een ervaren trainer, die voor zijn lange periode bij MEC’07 actief was bij Candia’66. “Ik loop al even mee in het wereldje, maar het is toch altijd aftasten hoe je als hoofdtrainer klikt met een nieuwe spelersgroep. Gelukkig bevalt het me tot nu toe uitstekend bij VV Teisterbanders. Dit is een heel warme vereniging, je voelt je hier gelijk thuis. Mijn gesprekken met het bestuur verliepen soepel en met onze vernieuwde selectie zetten we stappen. We hebben veel nieuwe jongens en de puzzel moet nog in elkaar vallen. Maar we zijn redelijk aan het seizoen begonnen. Ik denk dat we minimaal in het linkerrijtje kunnen eindigen.”

Met een vernieuwde selectie wil VV Teisterbanders weer meedraaien in de top van de vierde klasse. In het seizoen 2014/2015 en het jaar 2015/2016 eindigden de blauw-witten nog als respectievelijk tweede en derde, maar daarna kwam de klad erin. Vorig jaar finishte de vereniging uit Kerk-Avezaath het afgebroken seizoen op plaats elf. “De club wil weer een rol van betekenis spelen op dit niveau en ik denk dat dit mogelijk is”, zegt Van Esterik. “Ons team bestaat uit een goede mix van ervaring en talent en de jongens zijn super gemotiveerd. We gaan ervoor.”

Gert van Maurik
Voor Van Esterik is het groepsgevoel binnen een team heilig. Dat is volgens hem de basis van succes. “Ik wil graag verzorgd voetbal spelen en tactische afspraken maken, maar dat kan alleen als er eenheid is binnen een elftal en eigenlijk binnen de hele selectie. Want ook ons tweede is een fijn team met talentvolle jongens.” Dat elftal wordt sinds dit seizoen gecoacht door Gert van Maurik, die niet geheel toevallig ook overkwam van MEC’07. “Daar ben ik heel erg blij mee”, aldus Van Esterik. “Gert is een goede trainer en wij kunnen met elkaar lezen en schrijven. Samen doen we er alles aan om de gehele selectie van VV Teisterbanders naar een hoger niveau te tillen.”

 

Klik hier voor meer artikelen over VV Teisterbanders.
Klik hier voor meer informatie over VV Teisterbanders.