Omdat haar drie dochters graag voetballen, raakte ze als vrijwilliger betrokken bij RKTVC. En inmiddels trapt bestuurslid en meidencoördinator Gaby van der Bijl zelf ook af en toe een balletje bij de Tielse club.

HappyPoint_desinfectie

Gaby van der Bijl is iemand die graag wil dat de dingen goed geregeld zijn. Al vrij snel nadat haar oudste dochter Robin op zevenjarige leeftijd lid werd van RKTVC, besloot ze dan ook vrijwilliger te worden bij de voetbalvereniging uit Tiel-West. “Ik heb altijd ideeën over bepaalde onderwerpen en daarom vond ik dat ik ook zelf iets moest gaan doen bij de club”, zegt ze. Inmiddels speelt Robin al in de MO19-1 samen met haar zusje Birgit. Dagmar, de jongste dochter van de voetbalmoeder, behoort tot het MO17-team van de vereniging. “Ik vind het heel leuk dat de meiden alledrie voetballen. Het is sowieso belangrijk dat ze sporten en het is vooral fijn dat ze veel plezier hebben in het spelletje.”

Meiden- en vrouwenvoetbal
Dat geldt gelukkig niet alleen voor de dochters van Van der Bijl, maar voor alle meiden die in de jeugd van RKTVC spelen. De club telt naast de al genoemde teams ook een MO13 en een Vrouwen Zondag 1 en daarnaast voetballen er veel jonge speelsters in jongensteams. Als coördinator meidenvoetbal en bestuurslid is Van der Bijl tevreden over het aantal meiden en dames bij RKTVC. “We willen met de club graag groeien op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal en ik vind het leuk om mijn steentje hieraan bij te dragen. Ik bemoei me met de teamindelingen en de zaken rondom de elftallen. Ook willen we het niveau omhoog krikken. Ik ben zelf leider van de MO19 en merk dat we met specifiek dat team en eigenlijk alle meidenelftallen op de goede weg zijn.”

Goede sfeer
Van der Bijl weet door haar ervaring bij de club wat meiden belangrijk vinden bij een voetbalclub. Uiteraard willen ze goede begeleiding en leuke training krijgen, maar de sfeer binnen een elftal is voor de speelsters zeker zo belangrijk. “Het voetbal moet vooral echt leuk zijn voor ze en daar proberen we bij RKTVC op in te spelen. We zijn er ook voor ze als we dingen kunnen verbeteren. Het is tegenwoordig niet makkelijk om nieuwe meiden te enthousiasmeren voor een lidmaatschap door hun drukke levens, maar als club organiseren we van alles, zoals vriendinnendagen en workshops. Helaas zijn we afgelopen zomer onze MO15 kwijtgeraakt, dat is jammer. Maar vanuit onderuit krijgen we gelukkig wel aanwas van enthousiaste meiden.”

Gezelligheidsteam
De voetballende zusjes hebben ondertussen ook hun moeder aangestoken met het voetbalvirus, want Van der Bijl trapt af en toe een balletje met een gemengd ‘gezelligheidsteam’. “We spelen vooral voor de lol, maar ik vind het ook heel leuk om tactische dingen te leren die ik voorheen niet begreep. Langs de lijn bij mijn dochters kan ik nu beter meepraten over de wedstrijden”, zegt ze grinnikend. “En mijn dochters zijn alledrie lekker fanatiek, zij kunnen me ook nog een hoop leren op voetbalgebied.”

 

Klik hier voor meer artikelen over RKTVC
Klik hier voor meer informatie over RKTVC