Het ledenaantal van BZS is de laatste jaren flink gestegen, tot vreugde van Dirk Immink (48). De voorzitter van de technische commissie ziet dat het goed gaat met de Beusichemse vereniging, waar volgens hem voldoende talent rondloopt.

Dirk Immink is iemand die wil dat de zaken altijd goed geregeld zijn. Vandaar dat de speler van BZS 4, die al sinds zijn veertiende bij de club voetbalt, vrijwilligerstaken op zich nam toen zijn kinderen lid werden van de club. “Jeroen zit nu in de selectie en Guus speelt in de JO17-1. Maar toen ze net begonnen, startte ik als coördinator van de F-jeugd. De club groeide toen al snel. Vanaf dat moment ben ik altijd vrijwilliger gebleven, nu al zo’n vijftien jaar.”

Taakverdeling
Immink is nu zo’n 10 jaar voorzitter van de technische commissie van de Beusichemse en Zoelmondse Sportvereniging. “We zijn tegenwoordig één van de grootste clubs van de gemeente Buren en hier moet je je beleid op afstemmen. We werken in verschillende commissies en dat is prettig. Ook binnen de TC is de taakverdeling duidelijk. Persoonlijk steek ik veel tijd per week in de club, maar dat komt omdat ik gewoon wil dat het goed gaat met BZS. Zo heb ik voorafgaand aan dit gesprek de hele ochtend offertes zitten kijken voor een nieuwe kledinglijn.”

Talentvolle selectie
Bij groei horen ook ambities op voetbaltechnisch gebied. Vanaf de JO13-1 worden de selectieteams van BZS bewust niet getraind door ouders maar door onafhankelijke trainers. En afgelopen zomer schoof de technische commissie een groot deel van de JO19-1-spelers door naar de selectie, zodat het talententeam zich op een hoger podium ontwikkelt. “Op lange termijn willen we met het eerste bovenin de vierde klasse meedraaien. Daar heb ik alle vertrouwen in.” Immink is trots op BZS. “De club is populair.”

 

Klik hier voor meer artikelen over BZS
Klik hier voor meer informatie over BZS