Chantal Blommers is een van de nieuwe gezichten in het bestuur van de Culemborgse club CVV Vriendenschaar dit seizoen. Als secretaris heeft ze een aardig takenpakket, dat ze met plezier uitvoert. “Na 25 jaar krijg je een blauw-zwart hart.”

Eigenlijk was Chantal Blommers van plan wat meer naar de achtergrond te verdwijnen bij CVV Vriendenschaar. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en toen voorzitter Huub van Oorschot haar vroeg voor het bestuur, ging ze na een korte bedenktijd toch akkoord. “Ik vind het niet meer dan logisch dat je wat voor je club doet.”

25 jaar geleden kwam de inmiddels 40-jarige Blommers al bij Vriendenschaar. Haar man Alex keepte daar en dus stond ze regelmatig langs de lijn. Ze is nooit meer weggegaan. Inmiddels loopt zoontje Youri (13) ook al vanaf zijn zevende bij de club rond. En ook hij staat tussen de palen. “En ik ben niet het type dat alleen maar haar kind afzet en langs de kant gaat staan. Sterker nog, ik kan mee heel erg aan die houding ergeren. Een vereniging draait op vrijwilligers.”

Pauze
Blommers begon in de activiteitencommissie en liep ook een paar keer per jaar achter de vuilniswagen aan om wat extra geld op te halen voor de club, door oud papier op te halen. Die activiteitencommissie slokte echter zo veel van haar tijd op, dat ze vanaf afgelopen juli even een pauze nam. “Ik woonde bijna bij Vriendenschaar.” Maar nog geen vijf maanden later trok Van Oorschot al aan de bel. Hij had nog een secretaris nodig voor zijn bestuur. “Dat vond hij op mijn lijf geschreven, aangezien ik ook werk doe wat daarop lijkt.” Ze heeft er even over nagedacht en thuis overleg gehad. “Maar het kriebelde weer heel erg. Je bent zaterdags sowieso al de hele dag op de club om bij het eerste en je zoontje te kijken, dus was het ook wel logisch om dan iets te gaan doen als vrijwilliger. Ik ben eerst even mee gaan lopen, maar heb toen al snel besloten de taak aan te nemen. In maart ben ik gekozen.”

Voetballen is overigens niets voor haar. “Ja, om te kijken, maar niet om zelf te doen”, vertelt ze grinnikend.

Kortom, Blommers woont weer bijna aan de Pinksterbloem in Culemborg. “Het voelt als een familie hier, je krijgt na 25 jaar toch een blauw-zwart hart.” Er liggen genoeg plannen waar ze de komende jaren aan mee gaat werken. “We zijn al bezig met een toekomstvisie, er komen nieuwe velden met kunstgras, een extra staantribune en ledverlichting. Op naar een duurzaam park. Het is hier al zó leuk, maar wordt alleen nog maar leuker.”