Dames1-GVVGeldermalsen

De dames 1 van GVV Geldermalsen is een enthousiast team die zich altijd van hun beste kant laten zien. Met menig ‘wist je datjes’ geven ze een goede impressie van de betrokkenheid met elkaar. 16 speelsters sterk en twee trainers, zijn ze dan ook nog eens goed vertegenwoordigd op het veld.

 Geregeld hoor je van teams wat ze zo bijzonder maakt, maar zelden krijg je de ‘echte’ insights van het team en sommige spelers. Toch weten de dames 1 van GVV aardig wat wist je datjes te vertellen. Desalniettemin bestaat het Geldermalsense team, net zoals bij veel eerste teams, uit veel verschillende leeftijden. De meiden variëren tussen de 16 en 39 jaar en zijn, ondanks de uiteenlopende getallen, allemaal nog jonge bloempjes. Daarbij kennen de dames ook veel uiteenlopende persoonlijkheden, die gelukkig goed matchen met elkaar. Ook over de motivatie mag het team niet klagen. “De inzet van het team is top. Iedereen laat zich van haar beste kant zien, vanaf de vroege tijdstippen op de zondagochtend tot en met de derde helft” vertellen Sascha van Mourik en Samantha van Gelderen, aanvoersters dames 1.

Diverse voorbereiding
Naast de speelkunsten op het veld is ook communicatie een belangrijk aspect van presteren. De meiden hebben daar een goede voorbereiding voor gevonden: “Grotendeels wordt er altijd serieus getraind. Voornamelijk met oefeningen die wij kunnen toepassen tijdens de wedstrijden. Desondanks blijven wij een vrouwenelftal, waarbij daarvoor, tijdens en na de training, altijd tijd wordt gemaakt om het een en ander te bespreken of om gezellig bij te kletsen.” Daarbij dragen hun tactische kletsmomenten ook bij aan een gesmeerde teamsfeer.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear
Stand van nu
“Het huidige seizoen gaat momenteel erg goed. Zowel qua samenspel als in de competitie. Zelfs stijgen we ten opzichte van het vorige seizoen in de lijst. Uiteraard willen we dit volgend seizoen weer verbeteren en is ons doel om dan in de middenmoot te eindigen. Het kampioenschap is de echte wens, maar je moet wat te dromen houden hè”, vertellen ze. Een mooi doel voor de dames om naartoe te werken en waar ze zichzelf mogelijk nog kunnen gaan verassen.

Winnen en verliezen
Soms moet je geluk hebben om te winnen of heb je pech en verlies je. De dames hebben het al geregeld meegemaakt. Gelukkig hebben ze er altijd wel een oplossing voor. “GVV Dames 1 is in zijn geheel koningin van de derde helft. Het maakt niet uit of we nou winnen, verliezen of een teamuitje hebben met zijn allen, de derde helft winnen we altijd”, vertellen ze. Ook als het wat minder is gegaan is er daarna altijd nog wel wat om te lachen: “De aanvoersters zijn de lolbroeken van het team. Daar waar Samantha af en toe nog serieus kan trainen, gaat dit bij Sascha nooit gebeuren. Samantha is echter de lolbroek in de derde helft, waarbij ze regelmatig kunstjes uitvoert met de barkruk.”

Wist je dat
Om echt het team wat beter te kennen, kan je het beste de wist je datjes delen. Gelukkig hebben de dames deze gedeeld:

 • Wist je dat, Sascha het liefst voetbalt zonder broek.
 • Wist je dat, Nina af en toe meerdere ballen aan ziet komen op zondagochtend maar dat ze vaak de juiste heeft.
 • Wist je dat, Mariëlle eigenlijk aan karate doet maar omdat we zo blij met haar zijn ze toch blijft voetballen.
 • Wist je dat, Manuela vaak op de brommer is, als ze op gang is dan haal je haar nooit meer in.
 • Wist je dat, Samantha groot is maar toch graag “keepertje” genoemd wordt.
 • Wist je dat, Silke en Jamila het liefst de warming-up in de kleedkamer doen (dus pas het veld opkomen als de warming- up klaar is).
 • Wist je dat, Alex het liefst vlagt in een smurfenpak maar dat Mel dat niet goed vindt.
 • Wist je dat, Roos met haar hele lichaam kan laten zien hoe ze de wedstrijd vindt gaan.
 • Wist je dat, Sylvana haar middenveldpositie erg ruim neemt, ze loopt dan ook overal waar de bal te vinden is.
 • Wist je dat, Sanneke passen van 2 meter maakt en daarbij iedereen inhaalt met de warming up.
 • Wist je dat, Grace van haar wilde (lange) haren is kwijtgeraakt en ze nu ouder wordt geschat.

Klik hier voor het laatste artikel van GVV Geldermalsen.