Voetbalvereniging Tricht viert eind mei en begin juni zijn 75ste verjaardag. Een bijzonder getal, dat uitbundig gevierd zal worden. De jubileumcommissie heeft een feestweek vol hoogtepunten, herenigingen en voetbal in elkaar gezet.

Eigenlijk begint de voetbalgeschiedenis van VV Tricht al op 8 juni 1919, maar toch viert de club dit jaar niet zijn honderdste levensjaar. Hoe dat kan? Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, ging de voetbalvereniging uit het gelijknamige plaatsje ter ziele. Vijf jaar later kreeg Tricht een tweede leven.

Op 31 mei 1944 werd het huidige VV Tricht opgericht, 75 jaar geleden dus. En dat wordt gevierd aan de Middelweg. De leden en iedereen die de club een warm hart toedraagt, kijken reikhalzend uit naar de feestweek.

Op donderdag 30 mei worden de festiviteiten afgetrapt met het internationale Gijpo JO9- 1-toernooi, dat voor de tiende keer bij Tricht wordt gehouden. Enkele hoogtepunten van de feestweek zijn het officiële gedeelte van vrijdagavond 31 mei, waarop enkele leden in het zonnetje gezet worden. Dat zijn clubmensen die al 25, 40, 50 of zelfs 60 jaar lid zijn van Tricht. Acht dagen later, op zaterdag 8 juni, vindt de knallende afsluiting van de feestweek plaats.

De gehele dag voetballen teams van Tricht tegen bijzondere tegenstanders, die speciaal zijn samengesteld en uitgekozen voor dit jubileum. Meer informatie en het precieze programma is te vinden op www.vvtricht.nl. Daar kun je ook het speciale jubileumshirt bestellen.

De club Tricht is in 75 jaar uitgegroeid tot een belangrijke waarde in de regio. De beslissing in de jaren zestig om voor het zaterdagvoetbal te kiezen, blijkt nog altijd de juiste. Een van de mooiste hoogtepunten op voetballend gebied was het kampioenschap in de derde klasse in 1986, waarmee Tricht promoveerde naar de tweede klasse. Daar speelt het nu nog, maar in die tijd was het ook daadwerkelijk het tweede niveau binnen het amateurvoetbal op zaterdag. Tricht is inmiddels alweer zes jaar terug in die tweede klasse, na de promotie in 2013. Niet elk seizoen is even succesvol, maar met een ledenaantal van rond de vijfhonderd is het een club om trots op te zijn. En dat wordt gevierd eind mei en begin juni, waarbij iedereen met een groen-wit hart van harte welkom is.