Gerard Verhoeff geniet bij MO13-1: ‘De trainingsopkomst is hoog en het plezier groot’

Voor het tweede seizoen op rij is Gerard Verhoeff de trainer van Tricht MO13-1. Maar liefst driemaal in de week beleeft hij erg leuke voetbalmomenten met de fanatieke jongedames, die volgens hem een hecht team vormen en het elke tegenstander lastig kunnen maken.

In het begin van haar prille voetbalcarrière speelde Guusje Verhoeff bij een jongensteams van VV Tricht, zoals alle jonge meisjes die graag een balletje willen trappen bij die club. Haar trouwe fan en vader Gerard Verhoeff was daarom eerst trainer van een jongensteam, maar was net als zijn dochter blij dat Guusje later terechtkwam in de MO13-1. “Voor hun ontwikkeling is het weliswaar goed dat ze met jongens samenspelen, maar ze vinden het toch echt veel leuker om met meisjes in een team te zitten”, legt Verhoef uit. “Dat merk je als trainer wel aan het enorme plezier dat ze onderling hebben. Op de trainingen is de concentratie soms ver te zoeken: de meiden hebben elkaar blijkbaar erg veel te vertellen”, lacht de trainer. “Maar in de wedstrijden staan ze er wel: dan gaan ze er voor de volle honderd procent voor.”

De MO13-1 van Tricht vormt een hecht team. De speelsters gunnen elkaar volgens Verhoeff alles en zeuren niet over elkaar. “Ze zijn altijd heel vrolijk en de trainingsopkomst is hoog. We trainen op maandag en woensdag en dan zijn er wel zeker tien speelsters aanwezig. Als het slecht weer is, doe ik ze er ook geen plezier mee om de training af te blazen. Soms zijn we het enige elftal op het trainingsveld”, aldus de voetbalvader, die samen met Laura, Martine en Jasper de technische staf van Tricht MO13-1 vormt.

Dat het team zo hecht is, vindt Verhoeff best bijzonder. “De leeftijdsverschillen zijn namelijk best groot, die variëren van tien tot veertien jaar. We hebben namelijk wat dispensatiespelers. Maar ondanks die verschillen zien de dames elkaar ook soms buiten het voetbal om. Zo hadden ze laatste bijvoorbeeld een filmavondje georganiseerd, erg leuk.” Ook in het veld kunnen de dames elkaar prima vinden. Voor het tweede jaar draait het team voornamelijk bovenin mee in de competities waarin ze spelen. “De meiden worden steeds beter en dat is ook erg leuk om te zien”, besluit Verhoeff.