Europlus WK strijkt neer op velden van TEC

Terwijl de beste voetballers ter wereld duelleren in Rusland op het WK voetbal, wordt er op zaterdag 16 juni in bij voetbalclub TEC in Tiel een variant van het wereldkampioenschap gespeeld. Dan strijden 32 teams om de Europlus-wereldbeker.

Zeker 250 deelnemers, verdeeld over 32 teams, strijken op zaterdag 16 juni neer op sportpark De Lok. Dit is sowieso een datum waar fanatieke voetbalfans reikhalzend naar uitkijken. Op die ene dag worden er in Rusland namelijk vier WK-duels gespeeld. Maar wie nog veel meer wedstrijden wil aanschouwen, kan dan terecht in Tiel. Want op die ene dag werken 32 teams namelijk op de velden van TEC een volledig toernooi af. Het betreft het WK Europlus voetbaltoernooi 2018, een initiatief van een van de sponsoren van TEC. Het bedrijf Europlus is gespecialiseerd in het leveren van flexibele Oost-Europese arbeidskrachten en veel spelers uit die landen zullen op 16 juni actief zijn in Tiel. “Er zijn in totaal zeven verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd op het toernooi”, legt Europlus-directeur Jeroen Stam uit. “We hebben veel werknemers uit Oost-Europese landen, maar ook Nederlandse spelers doen mee. Het gaat een mooie dag worden.”

Er wordt tijdens de wedstrijden zes tegen zes gespeeld op een kwart veld. “Zo blijft de vaart in het toernooi en kan ieder team veel duels spelen”, legt Jeroen Stam uit. De directeur van Europlus is verheugd dat er zoveel deelnemers naar TEC komen en verwacht dat het toernooi sportief zal verlopen. “Voetbal verbroedert, dat zie je in allerlei culturen. Bovendien hebben we ook teams met gemixte nationaliteiten, dus die moeten goed samenwerken om te presteren”, legt Stam uit. Met Europlus is hij al jarenlang sponsor van TEC, de club die hij een warm hart toedraagt. “We waren een tijdje gestopt met de sponsoring omdat we ons niet gewaardeerd voelden, maar beleven weer veel plezier aan onze steun voor TEC. We worden bij veel dingen betrokken en het is fijn dat we de club ook kunnen inzetten voor ons WK Europlus Voetbaltoernooi 2018.”

Ook bij de club zijn ze verheugd over het naderende WK bij TEC. Zo kijkt Jan Vissers van TEC uit naar die dag. “Het wordt een hele happening”, zo vertelt de vrijwilliger van de club. “We zorgen dat er die dag een grote feesttent staat. Sommige teams kunnen zich daar omkleden en gediplomeerde EHBO’ers én beveiligers zijn op die dag aanwezig. Want voetbal is dan ‘maar’ een spelletje: met al die verschillende culturen wil de club niets aan het toeval overlaten. Maar waarschijnlijk wordt het heel gezellig. Naderhand hebben we ook nog een gezamenlijke barbecue”, vertelt hij. Televisiezender SBS6 komt een reportage maken over het WK en Vissers verwacht veel van de dag. “Het is een prachtig initiatief van onze sponsor en ook leuke reclame voor de club TEC. We zijn graag de gastheer van dit bijzondere WK en zien dit als een mooi moment om aan te tonen wat voor mooie club we zijn.”