Einde van een tijdperk: Niessen stopt na 30 jaar als bestuurslid

Gert Niessen stopt na 30 jaar als bestuurslid voetbaltechnische zaken bij Teisterbanders. Erik van der Weerd neemt het stokje over. Zo komt er een einde aan een tijdperk, hoewel Niessen de club nooit voorgoed vaarwel zal zeggen.

“Teisterbanders is een prachtige club. Het is een familievereniging, het bestuur is ook echt één. Of je nu het kleinste of het grootste lid bent, dat maakt niet uit bij Teisterbanders. Dat vind ik wel prettig”, antwoordt Niessen op de vraag hoe hij het toch zo lang vol heeft gehouden als bestuurslid.

Nu neemt Erik van der Weerd, de afgelopen 18 seizoenen keeper in het eerste elftal van Teisterbanders, zijn functie over. “Verjonging is goed, ik heb altijd gezegd dat ik het stokje op mijn 65ste over wilde geven. Erik gaf aan dat hij het wel wilde doen. Dat is toch fijn, zo iemand met frisse ideeën. Ik heb voor 200 procent vertrouwen in Erik, sta mijn positie met een gerust hart aan hem af.” Niessen verdwijnt natuurlijk niet helemaal bij Teisterbanders. “Ik blijf wel iets doen binnen de sponsoring.”

Op zijn 22ste kwam hij bij Teisterbanders terecht, terwijl hij daarvoor in de jeugd van Theole speelde. “Maar ik scheurde mijn enkelbanden af en wilde eigenlijk stoppen. Ik heb een hele tijd niks gedaan, tot een kameraad kwam en zei: ‘Kom nou een keer bij ons meedoen.’ Toen ben ik gegaan, heb ik de geest gekregen en vijftien jaar lang in het eerste gevoetbald.” Ook zijn vrouw is actief geweest als bestuurslid bij Teisterbanders.

Een paar jaar voor het einde van zijn loopbaan als actief voetballer werd Niessen gevraagd voor het bestuur. Sindsdien was hij verantwoordelijk voor de voetbaltechnische zaken bij de senioren. “Ik heb met heel veel trainers gewerkt, maar het mooiste was wel dat we lang geleden Henk van Tricht los konden weken bij TEC. Dat was een echte prestatie, dat bekeek iedereen in de omgeving met argusogen.”

De grootste prestaties op het veld waren de promoties naar de vierde klasse van het eerste team in 2007-2008 en 2013-2014. “Daar zijn we nu een middenmoter, terwijl we in een hele zware competitie zaten. En ook het tweede elftal presteert goed.”