De Bruine Kip Cup bij Vriendenschaar nu al een succes

Het Vriendenschaar Zomeravondvoetbal is een traditie geworden in de regio Culemborg, net als Partycentrum De Bruine Kip. De samenwerking die tot de Bruine Kip Cup heeft geleid is daar een logisch gevolg van. Komende maand strijden honderden voetballers weer om die prijs, maar plezier staat voorop.

Elke zomer zorgt het Zomeravondvoetbal ervoor dat de velden bij Vriendenschaar toch goed gebruikt worden, hoewel de reguliere competities zijn afgelopen en ook de voorbereiding nog niet is begonnen. “Je wilt continuïteit binnen je vereniging, ook voor de kantine. Met het Zomeravondvoetbal vullen we het sportpark in juni”, vertelt voorzitter Jan Schaap van CVV Vriendenschaar.

Hij is trots op de samenwerking met De Bruine Kip, het partycentrum van Hanjo de Jong in Beusichem. “Iedereen binnen onze vereniging kent De Bruine Kip wel, niet alleen omdat het een van onze sponsoren is, maar ook omdat veel leden graag bij het partycentrum komen. Bij De Bruine Kip kun je heel veel activiteiten organiseren en je hebt de keuze uit twee mooie locaties. Of het nu gaat om een bruiloft, verjaardagspartijtje of ander feest: alles kan bij Hanjo. Ook de prijs is redelijk.”

Bij het Zomeravondvoetbal zal De Bruine Kip in ieder geval voor de afsluitende barbecue zorgen, na afloop van de competitie. Schaap: “Want zeg je barbecue, dan zeg je Hanjo.” De competitie beslaat vijf vrijdagavonden en is voor iedereen toegankelijk, of je nu lid bent van Vriendenschaar of niet. “We hebben vaak ook flink wat bedrijventeams en voetballers van andere verenigingen op de zomeravonden rondlopen.” De Bruine Kip Cup is opgedeeld in een categorie voor 35+ en één voor voetballers die jonger zijn dan 35 jaar. “Zodat de ouwe mannen niet voorbijgelopen worden door de jonge gastjes”, zegt Schaap lachend. “Het is altijd gezellig. De ene ploeg komt echt om te winnen, een ander doet puur voor de lol mee. Zo hebben we zelfs weleens iemand gehad die op het veld stond met de prijskaartjes nog om zijn schoenen, die hij net in de supermarkt had gekocht.”

Het Zomeravondvoetbal bestaat inmiddels al ruim 10 jaar bij Vriendenschaar. De continuïteit is voor de komende jaren ook weer gewaarborgd, hoewel de organisatie die het heeft opgericht na de editie van 2017 is gestopt. “Zij hebben al die jaren fantastisch werk verricht. Gelukkig hadden we direct alweer opvolgers gevonden in de vorm van zes oud-spelers, van wie Robert van Emmerik de initiator is. Ze hebben de taken heel goed verdeeld en het aantal inschrijvingen blijft dankzij hun inspanningen minstens even hoog als voorgaande jaren”, aldus Schaap. “Het doel voor de komende edities is een vrouwentoernooi aan de Bruine Kip Cup toe te voegen. De dames van Vriendenschaar zijn al enthousiast, nu hopen dat we ook genoeg andere teams kunnen overtuigen om mee te doen.”