Ondanks de coronamaatregelen kijken ze bij Rhelico vooral naar wat wél kan. Om het gemis van de competitieduels op te vangen, heeft de club uit Rumpt allerlei leuke initiatieven bedacht zodat de jeugdleden door kunnen voetballen op sportpark Boutenstein.

De kantine en kleedkamers van Rhelico zijn al een tijdje op slot door de coronamaatregelen, maar de jongste jeugdleden van de club lijken dit nauwelijks te merken. “Die kids hebben maar één bal nodig om met z’n allen plezier te maken”, zo luidt de mooie observatie van Brian Heijkoop. Het lid van de jeugdcommissie merkt dat het spelplezier en fanatisme nauwelijks is afgenomen bij de jeugdleden, ondanks het gebrek aan competitiewedstrijden. “We zijn een zaterdagclub en op zondag blijft het terrein open voor voetballers. Ook dan zien we dat er veel jeugd komt voetballen.”

Interne Champions League
Waar sommige clubs worstelen met het bezighouden van de jeugd, daar wemelt het bij Rhelico van de ideeën. In de zomer vond er een succesvol voetbalkamp plaats, onder leiding van oud FC Utrecht-trainer Gert Kruys voor zestig kinderen. En momenteel is een heuse onderlinge competitie bezig tussen gemixte teams van de JO14, JO15 én de MO15. “We spelen een interne Champions League, waarin de 8 tegen 8 wedstrijden ook fanatiek worden bijgehouden door leiders en trainers, die allemaal een eigen team op zich nemen”, legt Heijkoop uit. “De spelers en speelsters gaan heel goed met elkaar en de situatie om. Ook bieden we nog altijd keepertraining aan en regelmatig ontstaan er weer nieuwe ideeën van betrokken clubmensen.”

Het belangrijkste is volgens Heijkoop dat de kinderen lekker aan het voetballen blijven. “Ze moeten hun energie kwijt en ik ben blij dat we bij Rhelico vooral kijken naar wat momenteel wél kan. Ledenwerving en -behoud zijn een belangrijk thema binnen elke voetbalclub en ik geloof erin dat we door onze manier van denken goed bezig zijn met deze onderwerpen.”

Trainerscertificaat
Dat jeugdleden van Rhelico niet alleen voor hun eigen trainingen naar sportpark Boutenstein komen, blijkt uit het aantal jongeren dat afgelopen seizoen hun trainerscertificaat behaalden. Maar liefst dertien cursisten slaagden voor de opleiding JVTC (Jeugd Voetbal Trainer Coach), een teken dat het met de betrokkenheid wel goed zit bij Rhelico. “Het niveau van de trainingen stijgt hierdoor en de onderlinge band tussen leden neemt toe als jongens uit hogere teams op een goede manier jeugdteams trainen”, zegt een tevreden Heijkoop. “Sowieso telt iedereen mee bij Rhelico, want ons leuke G-team staat ook middenin de vereniging.”

Bij Rhelico is de JO15-1 het oudste jeugdteam, maar de club uit Rumpt heeft daarentegen wél sinds dit seizoen een Onder 23-team, dat meedraait in de sterke derde divisie en uitkomt tegen andere Onder 23-teams. “We hebben een hele hoop talentvolle jeugdspelers doorgeschoven naar dat elftal en tot nu toe zijn we tevreden over dit besluit. Het is een leuk team, dat de club in de toekomst veel moois gaat brengen.”

 

Klik hier voor meer artikelen over Rhelico
Klik hier voor meer info over Rhelico