Het gaat goed met de meidenafdeling van CVV Vriendenschaar. Jade Sahertian en Fay de Jong (beiden 12) spelen met veel plezier bij de Culemborgse club en vertellen in dit artikel over hun avonturen in het blauw-zwarte shirt.

Brugklasser Jade Sahertian zit op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg en is in haar vrije tijd fanatiek voetbalster van CVV Vriendenschaar MO13-1. “Voetbal is mijn favoriete sport. Ik was 8 jaar toen ik bij CVV Vriendenschaar begon. Ik ben begonnen in de MO9 bij Laura de Kemp, die nog steeds mijn trainster is samen met Maxime en Shanya. Binnen en buiten het team zijn wij als speelsters vriendinnen. Ik ga met heel veel plezier naar de wedstrijden.”

De MO13-1 wordt getraind door speelsters van Vrouwen 2 en dat vindt Jane fijn. “De trainsters voetballen soms zelf mee tijdens de oefeningen en ze zijn erg aanwezig. Ze zitten er bovenop en we kunnen veel met ze lachen. Maar ze zijn ook serieus. Laatst hadden we een wedstrijdbespreking in de bestuurskamer. Onze trainsters zijn niet alleen onze coaches, maar ook vertrouwenspersonen.”

Jade wil heel graag kampioen worden met de MO13-1. “Want dat ben ik nog nooit geweest. Ik vind wedstrijden superleuk. Ik speel als centrale middenvelder en ik ben aanvoerder. Op het gebied van coaching en tactische zaken moet ik sterker worden. Lieke Martens en Quincy Promes zijn mijn voorbeelden. Ik wil voorlopig met ons elftal lang bij elkaar blijven en kampioen worden. Ooit hoop ik bij Ajax te spelen. Als dat niet lukt, wil ik in Vriendenschaar Vrouwen 1 spelen.”

Als 12-jarige is Fay de Jong een van de jonkies in de MO15-1 van CVV Vriendenschaar, die dit seizoen in een jongenscompetitie speelt. Dat is niet nieuw voor Fay, die als 7-jarige begon met voetbal. “Ik combineerde dit eerst met hockey, maar die sport vond ik al snel niet meer leuk genoeg. Ik zit in het eerste jaar van de middelbare school op de Lek en Linge. Dat is een leuke school, maar het liefste sta ik op het voetbalveld.”

Fay begon in de JO7-4, ging daarna naar de JO9-4 en kwam daarna in de MO11 terecht. “Dat vond ik superleuk. In dat team begonnen we pas echt goed te voetballen en we werden kampioen. Omdat het zo goed ging, mochten Jade en ik naar de KNVB om trainingen te volgen met de allerbeste meiden. Ook dat was heel gaaf. Ons team werd steeds sterker en in het 2e jaar van de MO13 werden we weer kampioen. Jammer genoeg moest ik door een zware knieblessure wel veel duels aan de zijlijn toekijken.”

Fay voetbalt nu al in de MO15 van CVV Vriendenschaar, dat in een jongenscompetitie uitkomt. “Hierdoor worden we sneller, sterker en tactisch beter. Ook trainen we iedere vrijdagavond met de UVVA, die trainingen helpen ons ook. Ik hoop ooit in de Vrouwen 1 te spelen of zelfs ooit Ajax 1 te halen.”

Klik hier voor meer artikelen over CVV Vriendenschaar
Klik hier voor meer informatie over CVV Vriendenschaar