CvdW: RKTVC - Wim van de Heuvel

Wim van de Heuvel is 73 jaar oud, en heeft vroeger 32 jaar lang gewerkt als consul bij de KNVB, hij keurde voetbalvelden af of juist goed. Hij is al zo’n 53 jaar lid van de club RKTVC uit Tiel, en heeft al van alles gedaan voor de club. Zo heeft hij in het eerste elftal gevoetbald, is hij grensrechter geweest bij het eerste elftal en heeft 27 jaar in het bestuur gezeten bij de club. Hij is nog regelmatig te vinden bij de club en gaat er altijd weer met plezier naartoe.

In de jeugd heeft hij altijd gevoetbald bij s.v. TEC. Hij is bij RKTVC gaan voetballen, omdat hij werd overgehaald tijdens een bedrijfstoernooi om bij de club te gaan voetballen. Hij is er sindsdien altijd gebleven. ‘’Ik ben er elke maandagmorgen en vrijdagmorgen om alles schoon te maken en om kleine klusjes te doen’’, verteld Wim. Hij doet dit niet alleen maar samen met een paar andere vrijwilligers. Op zaterdag is hij te vinden om te kijken bij zijn kleinkinderen die voetballen bij de club. Op de dag dat het eerste elftal speelt probeert ook altijd aanwezig te zijn, maar dat lukt niet altijd.

Hij heeft in al die jaren bij de club ook meegeholpen met het organiseren van het jaarlijkse BVO-voetbaltoernooi. Het is een toernooi voor de O17 clubs uit het betaalde voetbal waar clubs als Ajax, Arsenal, Feyenoord, Liverpool en PSV op afkomen. ‘’Er moest van alles geregeld worden, van het aanleggen van elektriciteit, het opbouwen van tenten tot het zoeken van sponsoren’’, zegt hij. Helaas zijn er dit jaar een aantal sponsoren gestopt, waardoor de club het niet meer kon rondkrijgen om het nog te organiseren. ‘’Vroeger hebben voetballers als Sneijder en van Persie gewoon allemaal bij ons op de club gevoetbald, dat is toch fantastisch’’, zegt hij.

Vanaf het moment dat hij de club binnenstapte, voelde hij de gezelligheid van de club. Nu heeft hij het altijd nog leuk op de club, dat komt ook omdat iedereen van vroeger nog altijd op de club te vinden is. Iedereen blijft betrokken bij de club, dat maakt het ook zo ‘uniek’.

Het vinden van vrijwilligers voor de club is tegenwoordig lastig. Volgens Wim komt dit doordat de jeugd daar zich niet voor inzet. ‘’Gelukkig hebben we de ouderen nog binnen de club die zich er nog voor inzetten’’. Hij hoopt dit nog een tijdje te doen, tot zijn gezondheid het tegenhoudt dan wordt het volgens hem tijd om te stoppen.

Wat hij mooi vindt, is dat hij de verandering van de club heeft meegemaakt. De club heeft zes nieuwe kleedkamers gebouwd, en een nieuwe tribune neergezet, waar veel vrijwilligers aan meegeholpen hebben. ‘’Als je alle mensen daarvoor meekrijgt om zich ervoor in te zetten, en het uiteindelijke resultaat ziet, dan maakt dat je blij’’, aldus Wim. Door de verbouwingen is de club ook gegroeid, en zijn ze niet meer zo klein als vroeger. Hij vindt het wel erg zonde dat jeugdspelers worden weggehaald. ‘’Dan zie je bij een F-toernooi van ons, trainers van andere clubs met een inschrijfformulier bij die kinderen staan, dat ‘stoort’ mij dan nogal’’, verteld hij.

Voor het volgende seizoen verwacht hij van het eerste elftal dat het weer een plekje bij de middenmoot wordt. De laatste jaren zijn ze hier altijd te vinden, misschien zouden ze kunnen verassen met een periodetitel en daarmee de promotie kunnen afdwingen. ‘’Het elftal is bij elkaar gebleven dus het zou leuk zijn voor de club’’ verteld hij.

Total
41
Shares