CvdW: RKTVC - Introductie

Deze editie is RKTVC de Club van de Week.  Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen bij de club uit Tiel. In deze interviews zullen de betrokkenen meer vertellen over o.a. hun rol binnen de club, hoe ze bij RKTVC betrokken zijn geraakt, het afgelopen seizoen en uiteraard wordt er ook vooruitgeblikt op het aankomende seizoen.

RKTVC is de afkorting van Rooms Katholieke Tielse Voetbalclub en is opgericht op 4 januari 1951. De clubkleuren zijn blauw en wit. Het wedstrijdtenue bestaat uit een blauw shirt, witte broek en rode kousen. RKTVC heeft momenteel 700 leden verdeeld over 50 jeugd- en 8 seniorenteams. Het eerste elftal speelt in de vierde klasse E-afdeling Zuid 1. Gezien de doorstroming van de jeugd zal de komende jaren het aantal seniorenteams zeker toenemen. De standaard jeugdteams spelen op hoofdklasse of eersteklasse niveau.

Het sportpark “De Ridderweide” is gelegen aan de Wadenoijenlaan in Tiel-West en heeft drie wedstrijdvelden en een trainingsveld. Het hoofdveld is van natuurgras, de overige velden zijn van kunstgras. Daarnaast is er een clubgebouw met twaalf kleedkamers en langs het hoofdveld staat een overdekte tribune. Alle verenigingsactiviteiten vinden plaats in het clubgebouw.

RKTVC beoefent de voetbalsport op een dusdanige manier dat er een vriendschappelijke, sportieve- en nauwe band tussen de leden ontstaat. Sportiviteit, discipline en een goede teamgeest staan hierbij voorop. Middels een professionele organisatie streeft RKTVC ernaar om op amateurbasis een zo goed mogelijk spelpeil te bereiken.

Total
8
Shares