CvdW: RKTVC - Herman van Barneveld

Herman van Barneveld is sinds twee jaar bestuurslid van RKTVC, waar hij nu de functie van secretaris op heeft gepakt. Zijn eerste contact met de club was vanwege zijn zoon die bij de mini’s begon met voetballen, zo’n zes jaar geleden. In die afgelopen jaren kwam hij steeds meer in contact met mensen van de club en met de voetbalclub, waardoor hij dus uiteindelijk twee jaar geleden werd gevraagd om deel te nemen als secretaris.

Hij hoefde niet lang na te denken voor de vraag of hij secretaris wilde worden. ‘’Ik zat die periode zonder werk, dus vond het wel leuk om dat toen op te pakken’’, vertelt Herman. Hij ziet de voetbalclub als een klein bedrijf, met leden en de nodigde vrijwilligers. Met al die leden die RKTVC heeft moet je ervoor blijven zorgen dat de organisatie blijft lopen, en daar komt heel wat werk bij kijken.

Sinds mei van dit jaar is de club opzoek naar een nieuwe voorzitter.  Het bestuur van de club bestaat normaal uit drie man, namelijk de voorzitter, penningmeester en secretaris. ‘’Het is niet gemakkelijk om een voorzitter te zoeken, hij moet wat met de club hebben en moet het zelf ook willen’’, zegt hij. De club hoop in de toekomst de huidige grootte en de financiële situatie te behouden. De laatste jaren is de club gegroeid door de uitbreidingswijk Passewaaij dat van grote invloed is geweest op het aantal leden, maar nu is die groei aan het uitraken. ‘’Daarom moet de club zijn best doen om het ledenaantal te behouden, en moeten we ons misschien gaan richtten op het damesvoetbal’’, aldus Herman. De club heeft inmiddels al vier damesteams, en er lopen ook al bij de jeugd meisjes rondt die voetballen tussen de jongens. Hij vindt dat het de club dan ook een bepaalde positieve dimensie geeft.

Hij ziet zichzelf nog twee of drie jaar doorgaan in het bestuur want er gaat toch wel veel tijd in zitten. Hij wil dan nog wel altijd bij de club betrokken blijven, dus zal dan wat anders voor de club gaan doen.  Naast het werk als secretaris, staat hij nog zo’n een keer per maand in de kantine van de club. Mensen zien je dan niet alleen als de ‘man’ van het bestuur, maar ze zien je ook van een andere kant. ‘’Het is ook gewoon harstikke leuk, je leert mensen kennen en je hebt leuke gesprekken met de mensen van de club, zegt hij’’.

Wat de club voor Herman zo ‘mooi’ maakt, is het feit dat er zo’n grote groep vrijwilligers zijn, die wat voor de club overhebben. ‘’We hebben zoveel mensen nodig die iets voor de club doen, en tot op heden krijgen we alles aardig voor elkaar met de huidige mensen’’, zegt hij. De club kan dus altijd terugvallen op de vrijwilligers, al kunnen er natuurlijk altijd nog mensen bij.

Over de jeugd van de club is hij wel tevreden. Er moet altijd een balans zijn tussen plezier en prestatie bij teamsport. Bij alle teams van RKTVC staat plezier bovenaan, maar bij de selectieteams kijken we natuurlijk ook met een schuin oog naar de prestaties. Het is wel ‘jammer’ dat er soms jeugdspelers vertrekken naar een andere club, maar dat kan je niet tegenhouden.

Voor volgend seizoen hoopt hij dat het eerste elftal mee kan draaien in de top van de competitie. ‘’Iedereen hoopt dat natuurlijk, maar of ze dat gaan realiseren is een tweede natuurlijk’’, zegt hij ‘lachend’. Twee jaar geleden waren ze bijna gedegradeerd, vorig jaar was het de middenmoot, dus hij is blij dat er een stijgende lijn in zit. De club gaat er in ieder geval alles aan doen om er een mooi seizoen van te maken.

Total
2
Shares