Corrie is voor dag en dauw bij SCZ

Corrie Schefferlie is in de afgelopen halve eeuw onmisbaar geworden bij SCZ. De 75-jarige vrijwilligster staat elke ochtend vanaf 06.30 uur op het sportpark van de club uit Zoelen. “Ik ga niet achter de geraniums zitten.”

Elke dag ontwaakt Corrie Schefferlie al vroeg, om de kleedkamers bij SCZ schoon te maken en koffie te zetten voor de andere vrijwilligers. Ze wast de shirtjes van de senioren, zet de tassen van die heren netjes klaar en zorgt dat de vrijwilligers niks tekortkomen. Ook in het weekend helpt ze een handje mee in de kantine.

“Ik kwam hier pakweg 47 jaar geleden terecht, via mijn kinderen die interesse hadden in het voetbal. Die zijn uiteindelijk gestopt, maar ik ben bij SCZ betrokken gebleven. Aan het einde van de jaren 80 ben ik actief geworden als vrijwilliger, mijn man en ik stonden lange tijd samen in de kantine”, vertelt Schefferlie. 25 jaar geleden overleed haar echtgenoot, waarna ze een paar jaar bij de club verdween.

Ze keerde echter weer terug en heeft nu bijna een fulltime baan aan haar vrijwilligerstaken bij SCZ. “Ik ben graag bezig. Ik kan op mijn leeftijd ook achter de geraniums gaan zitten, maar help de vereniging op deze manier.”

Zo is Schefferlie inmiddels alweer jarenlang bij de club betrokken en een bekend gezicht geworden, haast alle leden kennen haar bij naam. “Dat is leuk, ik word in het dorp regelmatig begroet door kinderen, die hun ouders vertellen dat ik ‘Corrie van de voetbal’ ben.”

 

Total
58
Shares