Karel de Beus is al geruime tijd actief bij Focus’07 wat voorheen Columborg’67 was. Hij voert hier niet alleen vrijwilligers taken uit, maar is ook actief als trainer van de JO17-1. Karel is een trots lid en is niet van plan hier binnen een korte periode mee te stoppen.

De 63-jarige vrijwilliger is begonnen met zijn carrière bij Culemborg’67 en na de fusie met Fortitudo bij Focus’07. Hij was ongeveer vijftien jaar toen hij begon met voetballen. De reden dat hij pas op die leeftijd is begonnen is omdat hij is geboren in Australië en op elfjarige leeftijd naar Nederland is gekomen. Voordat hij in Culemborg kwam wonen heeft hij eerst nog in allerlei plaatsen in Nederland gewoond. Hij begon op negentienjarige leeftijd met spelen bij het eerste elftal en heeft hier ongeveer drie jaar gespeeld.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear
Karel doet vrijwel alles als vrijwilliger. Hij is lid van de communicatiecommissie en zorgt als webmaster voor alles op de website, ook doet hij het beheer van office 365. “Ik heb bij de start van Focus’07 zelf een website gebouwd die we zo een tien jaar gebruikt hebben, daarna zijn we overgestapt naar de website ‘voetbalassist’ die ik onder beheer heb. Af en toe ben ik scheidsrechter of grensrechter als er een tekort is”, vertelt hij.

Zelf zit hij in de ICT en heeft daar zijn handen vol aan. “Het is fijn om dan even wat anders te doen. Maandag en woensdag trainen en zaterdag de wedstrijd. Ik ben lekker bezig met de jeugd en wil graag dat ze met veel plezier voetballen en toch beter worden”, aldus Karel. Hij heeft tot zijn vijftigste gevoetbald en is nu ongeveer eenentwintigjaar trainer. “Ik was eerst trainer van mijn oudste zoon, daarna van mijn jongste zoon en toen hij selectie ging spelen ben ik trainer geworden van andere jeugdelftallen”, vertelt Karel. Ondertussen voetballen beide zoons helaas niet meer, maar Karel blijft doorgaan. “Je begrijpt wel dat ik heel wat spelers heb op zien groeien en nu als senior spelen, dat is toch mooi”, vertelt de 63-jarige trainer.

Karel volgt alleen de thuiswedstrijden van Focus’07: “Ik vind het wel leuk om te weten hoe het gaat tijdens een wedstrijd. Ik ken heel wat jongens vanuit de jeugd, dus altijd fijn om te zien hoe het met ze gaat.” Maar op dit moment gaat het nog niet goed: “Ondanks de strijdlust lukt het niet altijd, zoals bij de laatste wedstrijden die ik gezien heb tegen Vriendenschaar en Everstein. Dit eindigde beide in een gelijkspel.”

Wat de vereniging zo bijzonder maakt is volgens Karel moeilijk te zeggen: “Het is meer een gevoel, maar het is een club die heel wat voor de jeugd wil doen. Het is leuk om daar als vrijwilliger aan mee te werken en er zijn veel vrijwilligers die een steentje bij willen dragen. Het is gewoon leuk om op de club te zijn en met mijn team veel wedstrijden te spelen, met veel ouders langs de kant  die komen aanmoedigen en daarna nog bij het eerste kijken als ze thuis spelen.”

Het is vanzelfsprekend dat hij zich hard maakt voor zijn club, hij is hier namelijk al vijftig jaar lid. “Ik vind het een fantastische club. Als club proberen we ervoor te zorgen dat alle spelers, jeugd of senior, met plezier komen voetballen en daar help ik graag bij”, sluit hij af.

Klik op Focus’07 voor het laatste artikel van de club