De 33-jarige centrumspeler is inmiddels aan zijn vijftiende seizoen in de selectie bezig. Als voetballer is hij op zijn vijfde begonnen bij CVV Vriendenschaar, na deze periode is hij op elfjarige leeftijd vertrokken naar SV Fortitudo. Hier heeft hij op zestienjarige leeftijd zijn debuut gemaakt bij het eerste elftal. Hierna is hij nog een jaar bij CVV Vriendenschaar gevoetbald om vervolgens terug te keren bij Focus’07.

Dit seizoen is tot op heden een moeilijk seizoen voor Focus’07. “Ik denk dat we als groep groeiende zijn alleen heeft dit proces voor de winterstop nog niet geresulteerd in voldoende resultaten. Richting de winsterstop denk ik dat we stappen hebben gemaakt en dat de groep fitter is dan eerder in het seizoen. Na de winterstop zie je verbetering en hebben we uit zes wedstrijden (één overwinning, vier gelijk en één nederlaag) zeven punten gehaald. Door vaker in een vaste samenstelling te kunnen spelen, meer fitte spelers en een team dat beter is ingespeeld, komen we beter voor de dag. Als we de kleine foutjes eruit halen verwacht ik dat we ons handhaven in de derde klasse”, vertelt Joey.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear
Hoffmans is de periode voor de winterstop voornamelijk geblesseerd geweest. Na de bekercompetitie is hij geblesseerd geraakt en drie wedstrijden voor de periode heeft hij wat minuten mogen maken. “Na de winterstop ben ik weer fit genoeg om te spelen en hoop ik belangrijk te kunnen zijn voor onze ploeg in de strijd om lijfsbehoud”, aldus Hoffmans.

Joey wil op korte termijn dat ze zich eerst handhaven in de derde klasse en dat ze stappen blijven maken met het eerste elftal: “Ik ben ervan overtuigd dat wij in de middenmoot kunnen en moeten eindigen. Verder lijkt het me mooi om op de langere termijn meer doorstroming vanuit de club naar het eerste elftal te krijgen, hiermee bedoel ik vooral meer continuïteit. Hiervoor moet de jeugd op een hoog niveau blijven spelen en is het belangrijk dat we jonge talentvolle spelers de kans geven in het eerste elftal en ons best doen om ze te behouden.”

Wat de club zo bijzonder maakt volgens Joey, is een mix van “oud clubleden” (Fortitudo en Culemborg’67) en “nieuwe clubleden” (leden die na 2007 bij Focus’07 zijn aangesloten) er samen een groeiende club van hebben gemaakt. “Als ik terugkijk naar de coronaperiode wat bij de meeste verenigingen tot problemen heeft geleid, dan zie ik bij Focus’07 in ieder geval een groei in het aantal vrijwilligers. De wellicht nare smak van de fusie heeft plaats gemaakt voor een mooie, ambitieuze, groeiende en bloeiende vereniging”, vertelt Hoffmans.

Als het gaat over uitblinkers kan Joey er zo tien op kunnen noemen wie dat voor hem zijn binnen de vereniging. Om het kort te houden licht hij er drie uit:

Stef Ranshuysen: “trainer van het eerste elftal, oud ploeggenoot en vriend. Ik denk dat hij het schoolvoorbeeld is van een verenigingsmens. Toen wij drie jaar geleden tussentijds afscheid hebben genomen van onze toenmalige trainer van het eerste elftal, heeft Stef dit stokje overgenomen. Niet omdat hij toen de ambitie al had om hoofdtrainer te worden denk ik, maar omdat de club dit nodig had. Hiermee nam hij afscheid van zijn huidige team (JO19-1) maar niet voordat ook dat fatsoenlijk was overgedragen. Daarnaast heeft hij veel voor de club betekent als het gaat om selectie 1 en 2, doorstroming van de jeugd, over het algemeen een positieve mening en houding over de vereniging, meedenken over potentiële kansen van de vereniging en nog veel meer zaken. Een uitblinker wat mij betreft”, vertelt Joey.

Adri van Wiggen: “Een andere uitblinker is voor mij Adri van Wiggen. Adri regelede en regelt nog steeds wel veel als het gaat om kantinezaken. Ik hoef niemand uit te leggen hoe belangrijk de kantine is. Ik denk dat een grote kwaliteit is dat ze de behoefte van de personen in de kantine begrijpt. Dus als er iets te vieren is dan blijven we iets langer open, maar als er opgetreden moet worden gebeurt dat ook. Iemand die bij het halen van wat te drinken nog wel even tegen je zegt dat het wel belangrijk is om vanmiddag drie punten mee te nemen en dat we dan gezellig een drankje doen na afloop. Een betrokken en bevlogen vrijwilliger wat niet altijd op waarde wordt geschat”, zegt hij.

Ook benoemt hij Simon van der Voort. “Simon is een manusje van alles. In mijn jonge jaren heb ik Simon meegemaakt als een bevlogen trainer van de toenmalige D1. Een enthousiaste, eerlijke en leuke trainer die goed begreep wat er op die leeftijd belangrijk was. Later heb ik met Simon te maken gehad als leider van het eerste elftal, technisch kader lid met als verantwoordelijkheid de seniorenselectie, scheidsrechter, lid van de onderhoudscommissie en ik zal vast nog wel wat vergeten. Simon is goedlachs en een open persoonlijkheid die altijd wel in is voor een praatje. Ook hierbij straalt betrokkenheid ervan af, een topper wat mij betreft”, sluit de 33-jarige Joey af.

Bron foto: Serge Sanramat

Klik op Focus’07 voor het laatste artikel van de club