Ze is moeder van een echt voetbalgezin en als geboren en getogen Maurikse heeft Christine Aalbers hart voor SV MEC’07. Ze staat vaak langs de lijn als haar zoons of man op eigen sportpark spelen en sponsort met haar onderneming sinds dit seizoen zaterdag 3, het nieuwe vriendenteam van haar zoon Tim.

HappyPoint_desinfectie

Door de coronamaatregelen wordt er momenteel door de senioren niet gespeeld op de velden van SV MEC’07, maar in huize Aalbers blijven drie van de vier gezinsleden in de ban van de bal. “Ik zie op onze tv meestal maar één kleur en dat is groen”, zegt voetbalmoeder Christine. “Mijn man Richard en mijn zonen Tim en Luc kunnen uren naar wedstrijden kijken. Het begon afgelopen zondag vroeg met FC UtrechtAjax en eindigde pas in de avond met Liverpool tegen weet ik veel wie”, zegt ze grinnikend.

Teamsport
Zelf houdt Aalbers niet zo veel van voetbal, maar als geboren en getogen Maurikse heeft ze wel een zwak voor SV MEC’07. Haar man Richard voetbalt in het 35+ team en bekleedde door de jaren heen verschillende functies bij de club. Oudste zoon Luc speelt in het vierde zondagteam en Tim voetbalt sinds dit seizoen in Zaterdag 3, het nieuwe vriendenteam van de Maurik EWV Combinatie’07. “Ik ben heel blij dat mijn mannen van kleins af aan een teamsport beoefenen”, zegt Aalbers. “Al op vroege leeftijd leer je hierdoor hoe belangrijk het is om samen te werken en voor elkaar op te komen. Bovendien levert het je hechte vriendschappen op. Ondanks hun drukke levens maken mijn jongens nog altijd tijd voor het voetbal en zo hoort dat ook.”

Administratie
Als supporter staat Aalbers tijdens thuiswedstrijden van een van haar mannen regelmatig langs de lijn bij SV MEC’07. Daarnaast helpt ze de club met een groot deel van de boekhouding, btw-aangifte en kascontrole met haar eigen administratiekantoor Christine’s Administratie Buro. “De rol van penningmeester is tegenwoordig door alle regelingen steeds moeilijker geworden. Voor een vrijwilliger zonder verstand van zaken is de rol zelfs amper meer goed te vervullen”, stelt Aalbers. “Denk aan cijfers die je moet communiceren naar je leden, de gemeente en de KNVB. En ook het aanvragen van allerlei steunpakketten door corona is niet eenvoudig. Ik ben blij dat ik de club op deze manier kan helpen.”

Sinds dit seizoen prijkt de naam van Christine’s Administratie Buro op de shirts van SV MEC’07 Zaterdag 3, het nieuwe vriendenteam van haar jongste zoon Tim. “Ik vind het niet meer dan normaal om me in te zetten voor de club waar mijn kinderen spelen. Een dorpsclub moet je samen runnen, ik vind dat iedereen zijn of haar steuntje moet bijdragen. Ik doe in ieder geval graag iets voor de club. En ik vind het erg leuk dat mijn zoon en zijn vrienden straks in een door ons gesponsord tenue spelen.”

Klik hier voor meer artikelen van MEC’07
Klik hier voor meer informatie over MEC’07