Bij-‘Team-Tricht’-overheerst-de-trots

Al een paar wedstrijden voor het einde kon het sein ‘veilig’ voor de hoofdmacht van Tricht worden gegeven. Wat vooraf als een lastig seizoen werd bestempeld werd een jaargang om trots op te zijn. “Het team heeft optimaal gefunctioneerd.”

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Arkel, was er nog volop fanatisme binnen en buiten de lijnen. Tricht mag zich dan twee weken daarvoor gehandhaafd hebben, trainer Jacob van Zanten waakt voor verslapping bij zijn ploeg. Met korte commando’s gaf hij vanaf de zijlijn opdrachten aan zijn jonge spelers.

De wedstrijd werd weliswaar net verloren, maar dat doet helemaal niets af aan het knappe seizoen dat Tricht speelde. Aan de vooravond van het seizoen waren er zelfs bij de meest fanatieke supporters van de dorpsclub twijfels. En ook bij de staf waren er vraagtekens hoe het seizoen zou gaan verlopen. “Ik denk dat iedere club en trainer dat heeft als je de situatie van vorige zomer zag”, reageert de ervaren Van Zanten. “Ik wist dat de jongens die waren afgekomen vanuit de jeugd talent hebben, ik ben zelf trainer geweest van de A, maar ik wist ook dat het even duurt voordat je het seniorenvoetbal je eigen hebt gemaakt. Het is vooral fysiek heel anders, wat mij betreft een heel andere tak van sport.”

Tricht-van-santenMaar Van Zanten liep niet voor de klus weg en ging voortvarend aan de slag, gesteund door leiders Marcel Stam en Glenn Robbemondt, die iets later in het seizoen aansloot. De 28-jarige voormalige doelman van het tweede werd op aanspraak van de spelersgroep toegevoegd. “We hadden iemand nodig die tussen de groep staat”, zegt Van Zanten. “Als trainer hou je toch altijd een beetje afstand. Glenn is gesneden voor die rol. Qua leeftijd zit hij ook niet zo ver van de meeste van die gasten af.”

“Ik was zelf gestopt met voetballen, omdat ik het niet langer meer kon combineren met mijn werk”, reageert Robbemondt. “Ik zit in de gevelreiniging en het was vaak racen om op tijd op de training te kunnen zijn. Ik werd het zat om dat elke week een paar keer te moeten doen.”

Zijn nieuwe rol als leider cq. teammanager is wel goed in te passen. “Ik ben er altijd bij op zaterdag en zorg dat ik er ben op donderdag. Ik hoef dan niet bij het begin van de training te zijn. Het gaat mij er meer om om die jongens na afloop in de ogen te kijken, een praatje te doen en een gezellige drankje. Ik peil de stemming.”

“Ik doe het samen met Marcel Stam. Hij is van de administratie, ik begeef me meer tussen de jongens. Samen zorgen we ervoor dat het ze aan niets ontbreekt. Als ze zaterdag spelen liggen alle spulletjes netjes klaar.”

Dingen goed voor elkaar hebben past ook bij de visie van trainer Jacob van Zanten die aangeeft ‘best veeleisend’ te zijn. “Ik vind dat je als club moet proberen zo goed mogelijk alles in orde te hebben. Je moet zorgen voor de voorwaarden om te kunnen presteren. De club begrijpt dat ook. Op mijn verzoek gaan we in een bus met het team en supporters naar de uitwedstrijd. We zijn in deze tweede klasse het enige team dat dat doet.”

Optimaal houdt ook in dat het veld er in de ogen van de oefenmeester perfect bij moet liggen. “Goed onderhouden, kort geknipt en bij droog weer vlak voor de wedstrijd gesproeid. Bij Tricht zie ik de mensen soms wel denken ‘doe eens normaal’, maar ik ben wel de trainer die is aangesteld om met deze jongens te presteren.”

Klik op Tricht voor het laatste artikel over de club.
Klik op Tricht voor meer informatie over de club.