Dit keer gaan wij in gesprek met mannen de G1 van RVV Rhelico uit Rumpt. Ondanks dat er veel spelers vertrokken zijn, is elke training een feestje. Terwijl er ook hard wordt getraind. Het is een hecht team binnen en buiten het veld en dat betaalt zich ook uit in de resultaten. Het belooft een spannend seizoen te worden.

Het team is opgericht door de vader van speler Rolf uit het team. “Mijn vader richtte dit team op, omdat hij veel spelertjes kende die niet of nauwelijks met het reguliere voetbal mee konden spelen waaronder ik zelf. Zo begon hij bij het team als trainer, coach en coördinator en ik als speler (keeper).”

Uit het verhaal van speler Tibolt blijkt al snel dat het een gezellig team is, waar iedereen op zijn plek zit. “Op mijn vijfde ben ik begonnen met voetballen bij Rhelico. Tot mijn 12e heb ik bij de reguliere elftallen gespeeld. Toen het niveau te hoog werd ben ik bij het jeugd G-team van destijds gaan kijken.” Tibolt trainde mee en had het al snel naar zijn zin. “Ik kon gelijk goed meedoen. Ook voelde ik me meteen op mijn plek. Door de jaren heen heeft het team veel veranderingen ondergaan, maar is het ondanks dat één grote familie gebleven.”

Ook trainer Jan heeft het elke training naar zijn zin. “Het G-team is een zeer hechte groep, waar iedere training een “feestje” is. De spelers geven zich tijdens de training voor 100%. Er wordt serieus getraind, met ruimte voor ontspanning en humor.” Volgens trainer Jan tonen de spelers veel initiatief en komen met leuke ideeën voor trainingsoefeningen.“De spelers komen met ideeën voor bepaalde trainingsoefeningen die voor verbetering vatbaar zijn. Wanneer er geen competitiewedstrijden zijn tonen de spelers initiatief voor extra trainingen. Dit geeft aan hoe erg de spelers meedenken.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

Het is een team vol lotgenoten die niet bij het reguliere voetbal mee kunnen komen vanwege hun beperkingen/handicaps, doordat spelers nauwelijks het niveau van het reguliere voetbal aankunnen. Heeft het jeugd g-team en inmiddels volwassen g-team hen de mogelijkheid gegeven om op een half veld te blijven spelen tegen tegenstanders van vergelijkbaar niveau. Ook Nelis (assistent, begeleider en materiaalman) heeft het goed naar zijn zin bij het team. “Ik leid samen met Jan de spelersgroep op de training en sta ik als assistent trainer naast de coach bij de wedstrijden. Ik vind het leuk om onderdeel van het G-team te zijn en de spelers en staf te helpen. Ik zeg altijd ik doe het niet alleen voor mezelf, maar ook voor de spelers van het team. Daarom vind ik het leuk om de spelers en staf te begeleiden en ondersteunen.”

Er zijn veel spelers gestopt door vervolgstudies en andere interesses, waardoor het team een stuk kleiner is geworden. Het team heeft gelukkig net genoeg spelers om een basisopstelling te maken met voldoende spelers en gaat daarmee een spannend seizoen tegemoet. Toch hoopt het team in de middenmoot te eindigen. Dit zou moeten lukken, want het voetbal is afgelopen jaren steeds beter geworden.

Het team wordt tijdens de training op woensdag (van 19:00 tot 20:00) afgebeuld op Sportpark Boutenstein in Rumpt. Het team speelt haar thuiswedstrijden op zaterdagen om 11 uur. Omdat het team maar hooguit acht spelers heeft, zoeken zij nog nieuwe teamgenoten om het team versterken. Op die manier krijgt het team meer mogelijkheden en kunnen ze spelers rouleren en onbeperkt wisselen tijdens de wedstrijden. Iedereen is welkom. Geïnteresseerde kunnen contact opnemen met Anton Oorschot (06-40936218) of een mailbericht sturen naar info@vvrhelico.nl.

Ook spraken we met het team over de toekomst, waarin het plan voor het jeugd G-team erg belangrijk is. “Wij willen graag het jeugd G-team weer nieuw leven inblazen. Als er weer een jeugd G-team is kunnen we er ook voor zorgen dat de continuïteit van de G1 blijft. Zo kunnen we dan spelers vanuit de jeugd opleiden om ze uiteindelijk door te laten stromen naar het volwassen team.

Voor het jeugdteam zoeken wij jongens en meisjes met een lichamelijke/verstandelijke beperking of stoornis tussen de 6 en 12 jaar of 12 en 18 kunnen zich hiervoor aanmelden. Ook komen spelers in aanmerking die nu nog bij een regulier jeugdteam spelen, maar waarvoor het door hun beperking/handicap lastiger wordt dit niveau aan te kunnen. Het jeugd G-team traint op de woensdag van 18:00 tot 19:00 voor de training van het volwassen G-team. Geïnteresseerde kunnen ook hiervoor contact opnemen met Anton Oorschot (06-40936218) of een mailbericht sturen naar info@vvrhelico.nl.

Naast het trainen en spelen van wedstrijden organiseert het team ook andere leuke activiteiten met het team buiten het voetbal om. Zo is het jeugd G-team van vroeger naar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV geweest, heeft het team tussen meerdere wedstrijden van FC Den Bosch, Top Oss, RKC Waalwijk en FC Utrecht bezocht. Daarnaast heeft het team als hoogtepunt een G-voetbaltoernooi in het Mandemakers stadion van RKC gespeeld. Daarnaast doet het team jaarlijks mee aan diverse toernooien. Het team is ook een aantal keer kampioen geworden bij de jeugd en heeft het in hun eerste jaar in het volwassen G-voetbal hun competitie gewonnen.

Klik hier voor meer informatie over RVV Rhelico.