Een nieuw bestuur blaast een frisse wind over de velden van GVV in Geldermalsen. Sean Buitenhuis, Sascha van Mourik, Bram Reemers, Willem van Kessel, Gert-Jan Kilian en Andre van Veenendaal vormen het zeskoppige bestuur van de club van rood en wit. Voorzitter Buitenhuis legt uit wat de plannen zijn.

Precies een jaar geleden kreeg het bestuur van GVV een impuls door de komst van een aantal jonge bestuursleden. Een groepje dertigers die het tijd vond om de kar te gaan trekken en de touwtjes gedeeltelijk over te nemen van de oude garde, die jarenlang bewonderenswaardig werk had verzet voor GVV. “De bedoeling was om mee te helpen schrijven aan een nieuw beleidsplan voor de club, maar al snel werd duidelijk dat men op zoek was naar mensen die permanent zitting zouden nemen in het bestuur. Wetende dat een bestuursfunctie, en in het bijzonder die van voorzitter, veel tijd kost, was ik eerst terughoudend. Maar voor ik het wist, was ik voorzitter”, vertelt Sean Buitenhuis (32) lachend. Met jongens als Bram Reemers (penningmeester) en Andre van Veenendaal (participatie en vrijwilligers) stond hij jarenlang samen op het veld. Nu leiden zij, samen met de andere bestuursleden, de club. “In alle lagen van de club was de betrokkenheid van jonge leden ondermaats. Dat hoopten wij te veranderen met een fris bestuur.” Die wens is uitgekomen, blijkt een jaar later al.

Ambitieus
“We zijn erg ambitieus van start gegaan”, stelt Buitenhuis. “We hebben diverse commissies nieuw leven ingeblazen, een nieuwe website gemaakt, de participatie binnen de vereniging geïmplementeerd, een tweede selectie-elftal gevormd en ook op het gebied van sponsoring grote sprongen gemaakt. Al die acties vinden hun oorsprong in de lange(re) termijn visie van de club, zoals ook de transitie naar De Groene Club (zie ander artikel op deze pagina). Dat kost allemaal enorm veel tijd, maar het geeft vooral een hoop positieve energie. De samenwerking met de andere bestuursleden en vrijwilligers is leuk en we merken dat het gewenste effect uitkomt: onze leden tonen zich steeds meer bereid om vrijwilligerswerk te doen. Als een organisatie goed staat, zijn anderen ook sneller genegen de handschoen op te pakken. Mensen willen graag weten waar ze zich voor opgeven en hoe groot de belasting is. Als dat overzichtelijk is, geeft men zich sneller op. Zonder die organisatie bestaat de zorg dat je snel ‘het manusje-van-alles’ wordt en dat schrikt mensen af. Daarom moeten wij die taken goed afbakenen en funderen met een onderliggende organisatie.”

Buitenhuis vervolgt: “Hetzelfde geldt voor nieuwe initiatieven: er zijn een heleboel leden met leuke, goede plannen en ideeën, maar zonder die goede organisatie verzanden dat soort initiatieven in een eenmalige actie of in niets en dat is doodzonde. De fundering, onze organisatie, moet goed zijn, want anders verspillen we vooral energie. Dat willen wij natuurlijk voorkomen.”

Buitenhuis is trots op het bestuur, zoals dat er nu staat. “Op het veld ben ik al jarenlang niet meer van enige waarde, maar ik denk en hoop in deze rol op een andere manier nuttig te zijn voor onze mooie club, want daar doen we het voor. Mijn zoontje speelt nu in JO7-3 en ik wil dat GVV voor hem net zo’n fijne, leuke omgeving is, als ik die ervaren heb in mijn jeugd.”

 

Klik hier voor meer artikelen over GVV Geldermalsen
Klik hier voor meer informatie over GVV Geldermalsen