Adrie van Steijn valt bij Haaften met neus in de boter
Het komt niet zo vaak voor dat Haaften derdeklasser is. Vanaf 1970 is dat nu voor de vierde keer, maar nooit langer dan drie seizoenen achtereen. De nieuwe trainer Adrie van Steijn heeft nu een uitstekende groep, die zelfs op plaats vier in derde klasse D
staat. 
HAAFTEN – Van Steijn verbaast zich nog elke week. ”Ik val hier echt met mijn neus in de boter. Ik werk met een heel jonge groep, die elke week beter wordt. Natuurlijk speelt de komst van Johnny Noorthoek en Dennis van Riel daarbij een rol. Ik heb daarnaast een aantal spelers bereid gevonden nog zeker een jaar bij Haaften door te gaan. Bovendien beschikt Haaften over jeugdspelers die nog niet beseffen hoe goed zij zijn.” In de bekerwedstrijd tegen de twee klassen hoger spelende buren WNC, werd duidelijk waar Haaften staat. ”Hier kijken ze tegen WNC op en waren bang dat zij een flink pak op de broek zouden krijgen. Wij hadden ze na rust klem en hadden ze moeten pakken. Nu gingen wij er na 3-3 en het missen van de beslissende strafschop alsnog uit. Zonde hoor.”De 54-jarige Van Steijn, als speler actief bij Rhelico, BZS en Tricht, haalde acht jaar geleden zijn diploma UEFA-B. ”Ik trof het dat ik mijn stage kon lopen bij oude bekende Marcel van Steenis (ex-voetballer van MVV’58, red.), die destijds Meerkerk onder zijn hoede had.” Van Steijn was daarvoor anderhalf jaar tweede trainer bij SteDoCo, was vier jaar actief bij MVV’58 en had de laatste twee seizoenen Sparta’30 onder zijn hoede.

Contact
Toen Sparta’30 aangaf dat twee seizoenen met Van Steijn voldoende was, kwam hij in contact met Haaften en was het snel rond. Sparta’30 haalde de ervaren Frans van Wijk, maar die wist al na zes weken dat hij geen goede keuze had gemaakt en kondigde al zijn vertrek aan het einde van het seizoen aan. Van Steijn: ”Bij Haaften is het fijn werken. Die wedstrijd tegen WNC gaf ons vertrouwen, want wij pakten achtereenvolgens GDC, echt een goede ploeg, en GVV’63.” Nog voor de winterstop krijgt Haaften te maken met lijstaanvoerder NOAD’32, Herovina en SSC’55. ”Dan weten wij echt waar wij staan. Ik ben reuze benieuwd naar onze thuiswedstrijd tegen koploper NOAD’32. Wij moeten verdedigend nog wat beter komen te staan. Wij krijgen nog te gemakkelijk goals tegen.” Toch beschikt Haaften over een uitgebalanceerd team met de 34-jarige Jeffrey Wolf achterin. ”Ik ben blij dat hij nog een jaar is doorgegaan. Hij is ongelooflijk belangrijk voor ons team, in het veld, in de kleedkamer en daarbuiten. Dan hebben wij Danny Verwolf op het middenveld en Johnny Noorthoek voorin. Er zit echt muziek in dit team omdat er, zoals gezegd, ook nog eens een aantal jonkies op de deur klopt. Die jonge gasten spelen regelmatig al in de basis. Ik heb er twintig die allemaal kunnen spelen.

Haaften wil dolgraag meedoen om de prijzen. ”Het zou voor deze groep heerlijk zijn om nacompetitie te spelen. Onder zo’n druk leren zij het snelste.” Haaften was vanaf de oprichting nooit tweedeklasser. Zou het eindelijk gaan gebeuren?

© VoetbalJournaal