Rivieren-opening-mooiste-burcht-van-de-regio-nadert-sv-meerkerk

Het aftellen is bijna voorbij, net als de hunkering. Nog even moeten de leden van SV Meerkerk geduld hebben en dan vindt de officiële opening van hun nieuwe sportpark plaats en is de spiksplinternieuwe accommodatie volledig gebruiksklaar.

MEERKERK – ‘De mooiste Burcht van de regio’, zo wordt het nieuwe complex al liefkozend genoemd door het bestuur van derdeklasser SV Meerkerk. Op de uitnodiging voor de offi ciële opening op zaterdag 14 september aan alle leden staat die tekst ook met grote letters vermeld

De trots over het nieuwe complex, waar tijdens de zomermaanden nog hard aan is gewerkt om tijdig alles af te ronden, is groot. Op 21 november liet voorzitter Sjaak Versluis de eerste paal van de nieuwe accommodatie in de grond verdwijnen, een krappe tien maanden later mogen de leden van Meerkerk hun vernieuwde accommodatie in gebruik nemen en zijn alle perikelen en hoofdbrekens uit het verleden over de toekomstige behuizing voorbij.

In april mochten de leden van Meerkerk voor de eerste maal in hun nieuwe kantine rondkijken, bij het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe behuizing. De leden die de gelegenheid te baat namen om dat te doen, werden blij verrast door wat zij zagen. Enkele dagen later kreeg het nieuwe complex ook een naam: De Burcht won het in de verkiezing van de andere naamsuggestie V-Front. ’t Hoog, de naam van het oude sportpark van SV Meerkerk, gaat dus definitief de geschiedenisboeken in.

In de afgelopen periode is er nog met man en macht gewerkt aan de oplevering van de nieuwe accommodatie. De steun van de leden was daarbij onontbeerlijk. Op de website verscheen een oproep aan alle leden om zich aan te melden voor de grote schoonmaak die begin september in ploegendienst moet worden verricht om De Burcht spik en span te maken. Als dat achter de rug is dan kan op 14 september met een gerust gemoed de opening van De Burcht plaatsvinden. Om 17.30 vindt de officiële openingshandeling plaats, daarna volgt een openingswedstrijd waarbij een selectie van spelers van SV Meerkerk het zal opnemen tegen Oud-Feyenoord dat bereid is gevonden om op de openingsdag als sparringpartner te fungeren. In de avonduren is er een feestavond om de dag in stijl af te sluiten.