Rivierenland-Haaften-nieuw-seizoen-nieuwe-trainer-nieuw-licht

Voor Haaften is ook de aanloop naar de nieuwe voetbaljaargang 20192020 begonnen. Een seizoen met Bart Fransen als nieuwe trainer voor de groep in dezelfde omgeving als afgelopen seizoen (de derde klasse D) maar met een nieuw elan én licht.

HAAFTEN – De bezoekers die de afgelopen maanden regelmatig op sportpark ’t Elzenbos, de thuishaven van Haaften, een kijkje kwamen nemen, zagen zo’n beetje dagelijks veranderingen. In de opmaat naar het nieuwe seizoen werd het complex in de voorbije periode stevig onder handen genomen met de aanleg van een nieuwe lichtinstallatie op het A-veld. Haaften nam afscheid van de oude lichtmasten die na trouwe dienst plaatsmaakten voor een nieuwe installatie met LED-verlichting. De zaterdag-derdeklasser is daarmee dus weer helemaal bij de tijd én goed verlicht.

’t Elzenbos is vanaf dit seizoen het domein van de nieuwe Bart Fransen, die Adrie van Steijn heeft opgevolgd. Fransen zag tijdens de overschrijvingsperiode wat wijzigingen in de selectie optreden: Wesley van Eck maakte de overstap van Vuren, van ASH kwam Sam van Zuijdam over en bovendien begroette Haaften Ronald Zondag van het Waardenburgse WNC. Daar stond het vertrek tegenover van Lars Tertoolen naar Wilhelmina’26, Dennis van Riel koos voor een nieuw avontuur bij Waalderby-opponent GVV’63 en Jeffrey Wolf zette een punt achter zijn voetballoopbaan. Met die gewijzigde selectie begon de van Nivo Sparta overgekomen Fransen aan het voorbereidingstraject op het nieuwe seizoen, dat aanving met een oefenwedstrijd bij collega-derdeklasser Alblasserdam. Daar werd meteen een fl inke nederlaag geleden: Alblasserdam won op sportpark Souburgh met 8-2, waarbij de treffers van Haaften werden aangetekend door Danny Verwolf. Beide ploegen komen elkaar in competitieverband niet tegen, aangezien Haaften opnieuw is ingedeeld in de derde klasse D van district Zuid I met dus GVV’63 maar ook met Vuren als tegenstanders. Bovendien is het gedegradeerde NOAD’32 weer terug in deze poule. Vorig seizoen moest het door blessures geteisterde Haaften zich nog reppen om zich in veiligheid te spelen. De vraag is of dit jaar positieverbetering kan geschieden in een poule die er in de breedte sterk uitziet. De finetuning van de selectie kan in de komende weken plaatsvinden in de bekerwedstrijden tegen Noordeloos, Teisterbanders en SCZ.

Ondertussen gaat op ’t Elzenbos de zoektocht naar nieuwe leden van het bestuur verder, zodat de derdeklasser ook bestuurlijk weer volle kracht vooruit kan. Wat gebleven is, is de goede band met sponsor Mucon, die nadrukkelijk bij Haaften betrokken blijft.