bommelerwaard-vv-kerkwijk-Nabil-Bouchlal

Nabil Bouchlal (45) is aan het nieuwe seizoen begonnen als trainer van VV Kerkwijk. De oefenmeester had direct een goed gevoel bij de vierdeklasser en gaf dan ook al snel zijn jawoord. Hij kijkt uit naar de weg die hij af gaat leggen met zijn nieuwe selectie.

Nabil Bouchlal had al aardig wat telefoontjes van clubs gehad, toen de voorzitter van Kerkwijk aan de lijn hing. De daadkracht en ambitie van die club spraken hem aan, dusdanig dat hij besloot bij Kerkwijk te tekenen. “Ze zijn van ver gekomen, maar er liggen ook nog genoeg mogelijkheden. Daarnaast ben ik een gevoelsmens: als het goed voelt, dan ga ik op die signalen af. Het is heel snel gegaan.”

GROEI
Hij kende Kerkwijk van afgelopen seizoen, de ploeg zat in dezelfde competitie als de vorige werkgever van Bouchlal, Zuilichem. “Het is een ploeg in ontwikkeling. Het seizoen daarvoor eindigden ze nog onderaan, vorig jaar al wat hoger. De JO19-1 moest noodgedwongen doorstromen naar de senioren, dan is het niet gek dat het lastig gaat. Maar tegelijkertijd weet je dat er nog veel ruimte voor groei is, dat zag ik vorig jaar gedurende het seizoen ook. Ze hebben ambitie, willen niet zomaar meehobbelen, maar echt kijken waar hun plafond ligt.”

Bouchlal geniet tot nu toe van de sfeer in Kerkwijk. “Het is echt een dorpsclub, het middelpunt van de dorpen. Tegelijkertijd is alles prima geregeld: de accommodatie, de velden, alle randvoorwaarden. Het is een club die leeft en hongerig is naar succes.” De voorbereiding verliep als een achtbaan, met pieken en dalen. “We begonnen goed, maar presteerden slecht in de beker. Van dat soort momenten kun je dan weer veel leren. Ik ben een nieuwe trainer, vraag andere dingen van mijn spelers en dat gaat met horten en stoten. Het is voetbal: vallen is niet zo erg, als je daarna maar weer opstaat.” Hij ziet dus genoeg mogelijkheden in Kerkwijk. “Nu is het aan mij om de puzzel in elkaar te leggen.”

JURYSPORT
Het doel voor dit seizoen is verbetering. “Ik ben geen trainer die ons vast gaat pinnen op een rangschikking, maar wil het maximale uit deze groep halen. Je weet nog helemaal niet waar je staat ten opzichte van andere teams in de competitie, dus het is onzin om nu al een voorspelling te opperen.” Hij wil in ieder geval voetbal zien met veel energie, agressie op de juiste manier en spelvreugde. “Het resultaat staat voorop, voetbal is nog altijd geen jurysport. Als de wedstrijdinstelling maar goed is, dan zullen we daarna wel zien waar het schip strandt.”