Rivierenland-Kevin-Schreuder-vriendenteam-Jan-van-Arckel

Voor Kevin Schreuder moet dit hét seizoen van zijn doorbraak worden in het eerste elftal van Jan van Arckel. Hij wil niet meer schommelen tussen basis en bank, maar is vastberaden een basisplek te veroveren.

Hij wrijft de slaap nog even uit zijn ogen, terwijl hij een teug neemt uit zijn blikje energiedrank. Hij is niet helemaal fi t deze zaterdagochtend, geeft Kevin Schreuder toe. De selectie van Jan van Arckel heeft weer een avond en nacht aan teambuilding gedaan: tot sluitingstijd stappen in Den Bosch. “We zijn echt een hele hechte groep, een vriendenteam. Sommige jongens zie ik dagelijks. Het voordeel is dat we allemaal nog jong zijn, onze oudste speler is 28 jaar. Iedereen gaat ook mee tijdens zo’n avondje uit.”

PITTIG
Schreuder is 19 jaar, maar speelt momenteel al zijn vierde seizoen in het eerste elftal. Ja, dat lees je goed: zijn vierde jaar. Hij maakte zijn debuut als 15-jarige.

“Flink wat spelers van buitenaf vertrokken toen en de club besloot vol voor de eigen jongens te gaan. Het gevolg was dat mijn jeugdteam doorgeschoven werd en ik op die leeftijd al een volledig seizoen als basisspeler meedraaide”, vertelt de vleugelaanvaller. “Dat was wel pittig, ik was er eigenlijk nog niet klaar voor. Ik had niet heel veel waarde voor het team, maar probeerde me vooral te ontwikkelen.”

Hij heeft veel geleerd van dat seizoen, maar kwam in de twee jaren daarna toch veelvuldig op de bank terecht. “Nieuwe generaties jeugdspelers sloten aan en ik was niet meer zeker van mijn basisplaats. Dat was in het begin moeilijk te accepteren, vooral omdat ik gewend was alles te spelen. Mensen om me heen zeiden al dat mijn situatie eigenlijk heel uitzonderlijk was, door dat eerste seizoen.” Aan een vertrek heeft Schreuder nooit gedacht. “Absoluut niet, dit team is veel te gezellig en ik kom graag bij deze club.” Zijn start was overigens goed: hij begon het seizoen met een hattrick.

VERZAKEN
Hij woont zelf in Well, maar speelt al sinds zijn achtste bij Jan van Arckel. Hij heeft het vlaggenschip in de afgelopen jaren zien groeien van een achtste plek in de vijfde klasse naar een zevende in de vierde klasse. “En we worden alleen maar beter, de gemiddelde leeftijd is nog steeds slechts 20 jaar. We hebben echt stappen gezet en ik denk dat we dit seizoen een middenmoter kunnen worden op dit niveau. Misschien kunnen we over een paar jaar zelfs nog een stapje hogerop. Veel zal afhangen van wat spelers doen: als iedereen blijft, ziet de toekomst er goed uit.”

De jongens met wie hij op vrijdagavond in de kroeg staat, daar strijdt hij zondagmiddag dus mee om de punten. “We winnen en verliezen echt met zijn allen.”